• Ναυτιλία

    Aegean Marine Petroleum: Νέος CFO της εταιρίας o Παύλος Παπαγεωργίου

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Η Aegean Marine Petroleum Network, διεθνής εταιρία εφοδιασμού πλοίων, ανακοίνωσε ότι ο κ. Παύλος Παπαγεωργίου αναλαμβάνει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της εταιρίας.

    Ο κ. Παπαγεωργίου διαδέχεται τον κ. Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος θα συνεχίσει να ενεργεί ως ανεξάρτητος σύμβουλος στην εταιρία, προκειμένου να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση των οικονομικών και λειτουργικών αρμοδιοτήτων.

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Aegean Marine Petroleum, Γιάννης Παπανικολάου, αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Παύλο ως Οικονομικό Διευθυντή του εταιρία. Ο Παύλος διαθέτει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας σε υψηλόβαθμες θέσεις διεθνώς στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών, στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Είμαστε σίγουροι ότι οι σημαντικές γνώσεις του Παύλου για τη βιομηχανία μας, τον καθιστούν ικανό να στηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για την προώθηση της ανάπτυξης, της κερδοφορίας και της αξίας για όλους τους μετόχους της Aegean Marine Petroleum”.

    Παύλος Παπαγεωργίου, CFO Aegean Marine Petroleum

    Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του συμπλήρωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην ομάδα της Aegean και ανυπομονώ να βοηθήσω τη διοίκηση να ανταποκριθεί στις μεγάλες δυνατότητες της εταιρίας”.

    Ο νέος Οικονομικός Διευθυντής της Aegean Petroleum, έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πρόσφατα υπήρξε σύμβουλος της Seacor Holdings, όπου συνεργάστηκε με την εκτελεστική ομάδα διαχείρισης για την υλοποίηση εταιρικών ευκαιριών. Στην Seacor, ο κ. Παπαγεωργίου είχε αρκετές αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του CFO στην Seacor Marine Holdings LLC. Παράλληλα βοήθησε ως σύμβουλος τη διοίκηση σε θέματα στρατηγικής και συγχωνεύσεων και εξαγορών, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης, της διάρθρωσης και της ανάλυσης συναλλαγών, καθώς και των κεφαλαιαγορών.

    Πριν από τη Seacor, ο κ. Παπαγεωργίου εργάστηκε στη Morgan Stanley. Σημειώνεται ότι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της Merrill Lynch, όπου εξειδικεύτηκε στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών στις τηλεπικοινωνίες.

    Η αλλαγή αυτή στη διοίκηση της Aegean Petroleum πραγματοποιείται λίγο μετά το “ναυάγιο” της πολυσυζητημένης εξαγοράς της HEC Europe από την εταιρία, που θα σηματοδοτούσε και την επιστροφή του εφοπλιστή και επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην Aegean.

    Η συμφωνία “πάγωσε” μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη τριών μετόχων της Aegean που τάχθηκαν κατά της εξαγοράς της HEC Europe και τη δικαστική απόφαση για προσωρινή απαγόρευση της υλοποίησης της.

    Aegean Marine Petroleum Network

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cosco: Έσπασε το «φράγμα» των 1 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pangaea Logistics Solutions: Αγόρασε πλοίο panamax από ελληνική εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ