• Ναυτιλία

    Κώστας Αγγέλου: Η Benelux Overseas επιστρέφει στα ναυπηγεία για νέα LPG carriers


    Συμφωνία με ναυπηγείο της Νοτίου Κορέα έκλεισε, σύμφωνα με ναυλομεσίτες η ναυτιλιακή Benelux Overseas συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Αγγέλου, προκειμένου να ενισχύσει τον στόλο της με τρία νέα, μεσαίου μεγέθους, πλοία μεταφοράς LPG.

    Στο εβδομαδιαίο τους report η Advanced Shipping & Trading και η Allied Shipbroking, αναφέρουν  ότι η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο με το ναυπηγείο Hyundai Mipo, για την κατασκευή δύο, αρχικά, LPG carriers χωρητικότητας 40.000 cbm, με option και για τρίτο αντίστοιχο πλοίο. Η παράδοση τους ορίστηκε για το 2023.

    Όσον αφορά το κόστος των νεότευκτων, σύμφωνα με την Advanced Shipping & Trading θα ανέλθει στα 47 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, ενώ λίγο χαμηλότερα, στα 44 εκατ. δολάρια τοποθετεί την τιμή η Allied.

    Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι η ναυτιλιακή στοχεύει στην ανανέωση του στόλου LPG της και σε αυτό το πλαίσιο πούλησε πρόσφατα ένα εκ των παλαιότερων πλοίων του στόλου της, το χωρητικότητας 74,332 cbm Gas Beauty I, κατασκευής 1982, σε αγοραστές από το Βιετνάμ.

    Σημειώνεται ότι πριν από περίπου επτά μήνες, η Benelux Overseas, έχει πραγματοποιήσει παραγγελία στο ίδιο ναυπηγείο για μέχρι τρία δεξαμενόπλοια παραγώγων πετρελαίου, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης συστημάτων scrubber, με εκτιμώμενη τιμή στα 36 εκατ. δολάρια έκαστο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν τα δύο MR τάνκερ, για τα οποία έχει κλείσει συμφωνία ναύλωσης με την Vitol. 

    Η Benelux Overseas άρχισε να δραστηριοποιείται το 1997 στο Ντουμπάι. Αποτελείται από δύο ξεχωριστές εταιρείες την Benelux Overseas Inc στην Αθήνα και την Benelux Overseas DMCC στο Ντουμπάι.

    Συνολικά ο όμιλος ελέγχει 12 LPG carriers, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων VLGC.

    Π. Παναγιωτίδης: Ποιος «απογείωσε» τη μετοχή της Castor Maritime – Κέρδη 700% και κεφαλαιοποίηση πάνω από 700 εκατ. δολάρια

    Βαγγέλης Μαρινάκης: 15 πλοία υπό ναυπήγηση, αξίας 2 δισ. δολαρίων, έχει η Capital Maritime

     Γ. Γιουρούκος: Επτά νέα πλοία και μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης για την Global Ship Lease

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ