ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To σούπερ 10 της Credia, τα μαθηματικά του Στάσση, τα 2+1 deals του Εξάρχου, κλείνει το deal για την Skroutz, το πάρτι του Μυλωνά, ο μηχανόβιος Γιουρέλης, το ρεκόρ του Τσάκου, τι παπούτσια δώρισε ο ΚΜ στον Μακρόν και ο γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου
Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού, η οποία κατέχει περίπου το 14,8% των μετοχών της Genco Shipping & Trading Limited (NYSE: GNK) («Genco»), κάλεσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία της Ετήσιας Συνέλευσης του 2026, στην οποία οι μέτοχοι θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της εταιρείας τους.
“Η Genco υπέβαλε την προκαταρκτική δήλωση πληρεξουσιότητας — ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία Ετήσιας Συνέλευσης ούτε έχει ορίσει ημερομηνία καταγραφής” τονίζει η Diana Shipping και συνεχίζει:
“Στην πραγματικότητα, η Genco έχει δεσμεύσει και έχει επικοινωνήσει για τρεις ξεχωριστές πιθανές ημερομηνίες καταγραφής για την Ετήσια Συνέλευση — 4 Απριλίου, 28 Απριλίου και 18 Μαΐου 2026 — αλλά δεν έχει ορίσει ούτε μία. Εκτός από τη σύγχυση των μεσιτών και των πιθανών ψηφοφόρων, η δέσμευση πολλαπλών ημερομηνιών καταγραφής χωρίς να οριστεί ούτε μία, αποτελεί μια προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Genco να χειραγωγήσει τον μηχανισμό πληρεξουσιότητας, τονίζει η εταιρεία της Σεμίραμις Παληού και προσθέτει:
«Η Diana σκοπεύει να απαντήσει στις πολυάριθμες ανακριβείς και παραπλανητικές δηλώσεις που περιέχονται στην προκαταρκτική δήλωση πληρεξουσιότητας της Genco εν ευθέτω χρόνω.
Μη ορίζοντας ημερομηνία Ετήσιας Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Genco εδραιώνεται σε μια χρονική στιγμή που είναι σημαντικό για τους μετόχους να έχουν φωνή στο μέλλον της εταιρείας τους, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να ψηφίσουν τους άκρως καταρτισμένους υποψηφίους της Diana για την εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Genco.
Επιπλέον, η δήλωση πληρεξουσιότητας της Genco σκόπιμα δεν αποκαλύπτει το ποσό των χρημάτων των μετόχων που έχει δαπανήσει για να αρνηθεί στους μετόχους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την αξία της πρότασης της Diana για την εξαγορά της Genco.
Η Σεμίραμις Παλιού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diana, σχολίασε:
«Η υποβολή δήλωσης πληρεξουσιότητας χωρίς την ανακοίνωση ημερομηνίας συνεδρίασης ή ημερομηνίας καταγραφής δεν είναι ένα λάθος, είναι στρατηγική. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Genco χειραγωγεί συστηματικά κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να εδραιωθεί περαιτέρω, καθυστερώντας τη στιγμή που οι μέτοχοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για το μέλλον της Genco. Κάθε μέρα χωρίς ημερομηνία συνεδρίασης είναι μια ακόμη μέρα που οι μέτοχοι της Genco στερούνται την ευκαιρία να εκλέξουν διευθυντές που θα διασφαλίσουν ότι κάθε στρατηγική εναλλακτική λύση για την επίτευξη αξίας για τους μετόχους λαμβάνεται πλήρως και δίκαια υπόψη.»
Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο αρνήθηκε να πραγματοποιήσει ούτε μία συνεδρίαση ή κλήση στους πέντε μήνες από τότε που προσφέραμε να εξαγοράσουμε την Genco και να προσφέρουμε ελκυστική αξία στους μετόχους. Υιοθέτησε μονομερώς ένα δηλητηριώδες χάπι (και αργότερα μείωσε το όριο ενεργοποίησης στο 10%), υιοθέτησε ένα λεγόμενο σχέδιο διατήρησης χωρίς να αποκαλύψει στους μετόχους το πλήρες πιθανό κόστος του σχεδίου. Έχει εμπλακεί σε μια εκτεταμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης για να αποσπάσει την προσοχή των μετόχων. Τώρα χειραγωγεί το ετήσιο ημερολόγιο συνεδριάσεών του επειδή γνωρίζει ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα. Οι μέτοχοι αξίζουν ένα διοικητικό συμβούλιο που δεν παίζει παιχνίδια και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν την ευκαιρία να έχουν φωνή στο μέλλον της εταιρείας τους.»
Η Daina καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Genco να ανακοινώσει αμέσως την ημερομηνία της Ετήσιας Συνέλευσης των Μετόχων του 2026 και την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής. Είναι καιρός να σταματήσει η χρήση διαδικαστικών τακτικών για την αποστέρηση των ίδιων των μετόχων που το Διοικητικό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι υπηρετεί.
Διαβάστε επίσης:
Y/KNOT INVEST: Επιτυχής Ολοκλήρωση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου
Αλλαγές στα δρομολόγια του Τραμ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές σκιές στη λειτουργία της ΕΕΤΤ – Φωτογραφικές ρυθμίσεις και σύγκρουση συμφερόντων
- Η Κυτισινικλίνη στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διακοπή του καπνίσματος
- SMERemediumCap II: Πρώτο deal μετά τα €200 εκατ. – Πλειοψηφική εξαγορά της Βιοϋγεία
- Νέο πλαίσιο για τον ετήσιο καθαρισμό οικοπέδων – Από 1 Απριλίου έως 15 Ιουνίου η νέα ενιαία προθεσμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.