• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Νέα αποπληρωμή δανείων από τον όμιλο Navios

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σε νέα αποπληρωμή δανείου προχώρησε η Αγγελική Φράγκου. Μετά από τη Navios Partners, μία ακόμη εταιρεία του ομίλου της γνωστής πλοιοκτήτριας, η Navios Maritime Acquisition Corporation ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πρόωρη εξόφληση δανείου ύψους 196,8 εκατ. δολαρίων.

    Με δήλωση της η κα Φράγκου επισήμανε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με την αποπληρωμή του Προθεσμιακού Δανείου Β, καθώς καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μέσω του συνδυασμού συναλλαγών sale and leaseback, τραπεζικού δανεισμού και μετρητών, καταφέραμε να επιμηκύνουμε τις προθεσμίες λήξης των χρεών μας μέχρι το 2027, μειώσαμε το κόστος κεφαλαίου και ισχυροποιήσαμε τον ισολογισμό μας”.

    Το ανεξόφλητο υπόλοιπου του Προθεσμιακού Δανείου Β στις 30 Ιουνίου 2019 ήταν 196,8 εκατ. δολάρια και ήταν αποπληρωτέο τον Ιούνιο 2020. Η Navios Acquisition χρηματοδότησε την αποπληρωμή του ως εξής:

    -έκλεισε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης ύψους 153 εκατ. δολαρίων

    -εξασφάλισε χρηματοδότηση από εμπορική τράπεζα ύψους 31,8 εκατ. δολαρίων

    -διέθεσε 12 εκατ. δολάρια μετρητά

    Με την κίνηση αυτή η Navios Acquisition δεν έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2020.

    Ενίσχυση της ρευστότητας

    Στο μεταξύ, προχθές η Navios Maritime Acquisition   ανακοίνωσε την προσφορά 1.875.000 μετοχών, στην τιμή των 8 δολ. ανά μετοχή, με στόχο την άντληση 15 εκατ. δολαρίων.

    Η προσφορά αναμένεται να κλείσει στις 24 Οκτωβρίου 2019, ενώ τα καθαρά έσοδα από τη διάθεση των μετοχών, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων και των τελών, θα διαμορφωθούν περίπου στα 14 εκατ. δολάρια. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ