• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Αποπληρωμή δανείου 418,5 εκατ. δολ. και νέα χρηματοδότηση για τη Navios Partners

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Στην αποπληρωμή μεγάλου μέρους των δανείων της προχώρησε η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μετρητών, τραπεζικού δανεισμού και συναλλαγών sale and leaseback.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, αποπλήρωσε δάνεια ύψους 418,5 εκατ. δολαρίων αυτό το μήνα και συγκεκριμένα, στις 10 Οκτωβρίου 2019.

    “Είμαστε ευχαριστημένοι με την αναχρηματοδότηση του Term Loan B, καθώς κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Μέσω του συνδυασμού μετρητών, τραπεζικού δανεισμού και συμφωνιών πώλησης και επαναμίσθωσης, κατορθώσαμε να μειώσουμε το κόστος κεφαλαίου μας και να ισχυροποιήσουμε τον ισολογισμό μας”, δήλωσε η  Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

    Το ανεξόφλητο υπόλοιπου του Προθεσμιακού Δανείου Β στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ήταν 418,5 εκατ. δολάρια και ήταν αποπληρωτέο το Σεπτέμβριο 2020. Ωστόσο, η Navios Partners πέτυχε τη αναχρηματοδότηση του με τις παρακάτω ενέργειες:

    -εξασφάλισε χρηματοδότηση 301,3 εκατ. δολαρίων από εμπορικές τράπεζες, με πρόγραμμα εξόφλησης 7,1 ετών και ετήσιο επιτόκιο Libor συν 290 μονάδες βάσης.

    -έκλεισε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) εξασφαλίζοντας 49,5 εκατ. δολάρια, με μέση διάρκεια 9,4 έτη

    -διέθεσε 67,7 εκατ. δολαρίων από ταμειακά διαθέσιμα

    Μετά την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης, η Navios Partners επέκτεινε χρονικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της μέχρι το 2029, με την πρώτη αποπληρωμή να είναι προγραμματισμένη για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

    Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 37 πλοία, χωρητικότητας 4,3 εκατ. dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 10,3 έτη.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ