• Ναυτιλία

    Αναγνώστου: Στις 20/2 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή της Goldair για τον διαγωνισμό του λιμένα Βόλου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου, μιλώντας στην εκδήλωση για το νέο έτος, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλο το προσωπικό.

    Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων «Όταν πέρυσι είχαμε κόψει την πίτα μας, είχα πει ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά, λόγω της αξιοποίησης του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένος. Αυτό δεν έγινε ενώ και για του χρόνου έχω αμφιβολίες, με δεδομένο τους ρυθμούς των διαδικασιών».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται να εξεταστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή κατά του διαγωνισμού, από την κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.».

    «Αν δικαιωθεί η εταιρεία που προσέφυγε, έχω αμφιβολίες για τη συνέχιση του διαγωνισμού. Αν απορριφθεί, τότε μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανώς αρχές του 2025 να έχει ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο Σ. Αναγνώστου και συνέχισε «Αυτοί που αγαπούν το λιμάνι θέλουν την ανάπτυξη και επιθυμούν να πάρει τη θέση που του αξίζει, εύχονται τη συντομότερη κατά το δυνατόν ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς αυτή την στιγμή, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τους σχεδιασμούς για μία σειρά ζητημάτων, όπως η μαρίνα, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, αναθεώρηση του master plan κ.α.».

    Ο Διευθύνων σύμβουλος έκανε αναφορά επίσης και στις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές του λιμένος από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου με τη μεταφορά 700.000 κυβ. μέτρων προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα και να δημιουργούνται προβλήματα στην κρουαζιέρα, στην ιχθυόσκαλα και στη διακίνηση αδρανών υλικών.

    Ο Σ. Αναγνώστου, έκανε γνωστό ότι έχουν εξευρεθεί οι πόροι για εκσκαφή του λιμένος, ενώ όσον αφορά στο έργο ολοκλήρωσης του Γ’ Προβλήτα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη και αναμένεται εδώ και μήνες η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Επίσης, ανέφερε τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος.

    Κλείνοντας ο Διευθύνων σύμβουλος, εξήρε το έργο και τον ζήλο των εργαζομένων του Οργανισμού κι όπως είπε «Βλέπω ότι πονάτε το λιμάνι κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Προχωρούμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το λιμάνι μας, μέσω και της ψηφιοποίησης εργασιών, η οποία έχει προωθηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και να πετύχουμε αύξηση των εσόδων».

    Διαβάστε επίσης:

    Διεθνές βραβείο για τον Εμανουέλε Γκριμάλντι για την καινοτόμο δράση του

    Minoan Lines: Από την 1η Φεβρουαρίου καθημερινές προσεγγίσεις στη Μήλο

    MSC: Ενισχύει τις συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αφρικής 



    ΣΧΟΛΙΑ