• Ναυτιλία

    Άλλα 2 πλοία για την Imperial Petroleum του Χάρη Βαφειά – Μεγάλες διακυμάνσεις της μετοχής

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Η Imperial Petroleum, η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο χρηματιστήριο Nasdaq Capital Market spin-off δεξαμενόπλοιων της StealthGas του Χάρη Βαφειά ανακοίνωσε την απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων από την Brave Maritime της οικογένειας του Νικόλα Βαφειά.

    Τα δύο δεξαμενόπλοια προϊόντων MR, το ένα που κατασκευάστηκε στη SLS Shipbuilding της Νότιας Κορέας το 2008 και το άλλο στο Ναυπηγείο Shin Kurushima της Ιαπωνίας το 2011, πουλήθηκαν συνολικά για περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με την VesselsValue, τα πλοία είναι τα Clean Nirvana και Clean Justice, και η αξία τους εκτιμάται ότι λίγο πάνω από 27 εκατομμύρια δολάρια.

    Η παράδοση έχει προγραμματιστεί, χωρίς ναύλωση, έως το τέλος Μαΐου 2022.

    Η Imperial θα χρηματοδοτήσει την αγορά με ένα μείγμα μετρητών στο ταμείο και νέου τραπεζικού δανείου. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος τρία δεξαμενόπλοια προϊόντων MR και ένα aframax.

    Επισημαίνεται ότι η μετοχή της εταιρείας παρουσιάζει έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς από 3,38 δολάρια στις 4 Μαρτίου εκτοξεύθηκε στα 8,10 δολάρια στις 7 Μαρτίου για να πέσει πάλι χαμηλότερα.

    Η μετοχή σταδιακά ξεκίνησε την ανοδική της πορεία από τα 0,68 δολάρια!

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνική σημαία σε πλοίο του ομίλου Βαρδινογιάννη

    Grant Thornton: Ενισχύεται στο 32% η γυναικεία εκπροσώπηση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις παγκοσμίως το 2022

    Υδατοδρόμια: Ξεμπλοκάρονται 28 φάκελοι μετά τη συνάντηση Ταγαρά – Τόκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ