ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ελληνική σημαία ύψωσε σήμερα στο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «KRITI FUTURE», του ομίλου AVIN, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια του αγιασμού το πλοίου που πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιου και στελεχών της διαχειρίστριας εταιρείας.
Το δεξαμενόπλοιο «KRITI FUTURE», είναι το πρώτο πλοίο στον κόσμο που χρησιμοποιεί ως καύσιμο κίνησης την αμμωνία με αποτέλεσμα να είναι μηδενικές οι εκπομπές άνθρακα, ενώ βρέθηκε στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποιώντας το παρθενικό του ταξίδι.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «που παρευρίσκομαι σήμερα στον αγιασμό και στην τελετή ύψωσης της Ελληνικής σημαίας στο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο, μια σημαντική στιγμή που μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Για την πλοιοκτησία είναι μία ημέρα χαράς αφού αυξάνει και επεκτείνει το στόλο της αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει έμπρακτα την προσφορά της στην πατρίδα και τη ναυτιλία».
«Για τη ναυτιλία μας είναι μία απόδειξη ότι παραμένει πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε, «και μας γεμίζει με υπερηφάνεια αφού η γαλανόλευκη θα κυματίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου γιατί αποτελεί δικαίωση της διαχρονικής μας επιλογής να είμαστε κοντά στον Έλληνα ναυτικό κοντά στο Ελληνικό πλοίο».
Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «Η παρουσία μας όμως σήμερα εδώ είναι και ιδιαιτέρως συμβολική διότι η ύψωση της γαλανόλευκης στο «KRITI FUTURE» συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση ενός έτους από τότε που λάβαμε τα πρόσθετα μέτρα ανταγωνιστικότητας που έχουν ήδη φέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αφού οι αιτήσεις εγγραφής στο Ελληνικό νηολόγιο έχουν αυξηθεί κατά 61% σε σχέση με τον περσινό χρόνο».
Σημείωσε ότι «είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο παγκοσμίως που μπορεί να χρησιμοποιήσει την αμμωνία ως καύσιμο κίνησης, ένα καύσιμο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Επομένως μπορούμε όλοι μας να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Έλληνες δεν θα είναι απλά παρόντες την επόμενη μέρα αλλά θα είναι εκείνοι που θα ανοίγουν δρόμους. Θα είναι πρωτοπόροι, στυλοβάτες του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και της ευημερίας της Ελλάδος. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον ένα καλύτερο μέλλον».
Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την επιλογή της να υψώσει την Ελληνική σημαία σε ένα πλοίο που θα το κινούν Έλληνες ναυτικοί αλλά και γιατί διαχρονικά στηρίζει με πράξεις την ελληνική σημαία.
Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αξίζει να έχει υπό την σημαία της ένα ισχυρό στόλο με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας. Αυτό τον εθνικό στόχο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλοι εμείς τον υπηρετούμε και σε ήρεμες περιόδους αλλά και σε δύσκολες όπως είναι η σημερινή και είμαστε μέρα και νύχτα κοντά στο Ελληνικό πλοίο κοντά στον Έλληνα ναυτικό».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Η Γαλλία τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Δανίας και της Γροιλανδίας
- Βορίδης για Κωνσταντοπούλου: «Τέτοια πράγματα έχουμε ζήσει μόνο με τη Χρυσή Αυγή»
- Γερμανία: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Deutsche Bank – Η μετοχή της καταγράφει ήδη πτώση ύψους 3%
- Πυροσβεστική για Βιολάντα: Πολύμηνη η διαρροή στο εργοστάσιο – Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου κάτω από το έδαφος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.