• Ναυτιλία

    Aegean Marine: Γιατί έβαλε «λουκέτο» σε 6 εταιρείες της

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Την εκκαθάριση έξι εκ των ανενεργών ναυτιλιακών εταιρειών της στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία εφοδιασμού θαλάσσιων καυσίμων Aegean Marine Petroleum Network.

    O Jonathan McIlroy, πρόεδρος της Aegean Marine, ανέφερε πως η εκκαθάριση των ναυτιλιακών εταιρειών ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, τονίζοντας πως η διαδικασία αυτή «τρέχει» εδώ και αρκετό καιρό, όπως ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων S&P Global Platts.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νηολογημένες στη Σιγκαπούρη ναυτιλιακές εταιρείες,  Paros Shipping, Naxos Shipping, Lefkas Shipping, Kimolos Shipping, Ithaki Shipping και Anafi Shipping, έχουν υποβληθεί σε εκούσια εκκαθάριση.

    Επιπλέον η S&P Global Platts ανέφερε πως οι εταιρείες που εγκαταστάθηκαν στη Σιγκαπούρη μεταξύ της τριετίας  2008 και 2011, πρόκειται να εκκαθαριστούν μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο της Aegean Marine Petroleum Network.

    Στα τέλη Οκτωβρίου, η Aegean Marine αποφάσισε πως θα αποχωρήσει από την αγορά της παροχής ναυτιλιακού πετρελαίου της Σιγκαπούρης τον ερχόμενο Ιανουάριο, μετά από σχεδόν 11 χρόνια, επειδή έχει καταστεί «εξαιρετικά ανταγωνιστική», διατηρώντας ωστόσο την εμπορική της παρουσία στη χώρα.

    Όπως είχε δηλώσει τότε ο Jonathan McIlory, «το 2017 είδαμε αυξημένες εμπορικές πιέσεις στη Σιγκαπούρη, και ως αποτέλεσμα η διοίκηση αποφάσισε ότι τα αποθέματα της Aegean μπορούν να αξιοποιηθούν με μεγαλύτερη κερδοφορία αλλού», ενώ παράλληλα είχε δεσμευθεί πως θα γίνουν όλες οι παραδόσεις και θα τηρηθούν όλα τα συμβόλαια που είχαν συμφωνηθεί με πλοία πελατών της εταιρείας.

    Η Aegean είχε επίσης ανακοινώσει πως βρίσκεται σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή αρχή της Σιγκαπούρης και τους εταίρους της ώστε να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες αποχώρησής της από την αγορά.

    «Αυτό το γραφείο θα υποστηρίζει την ευρεία βάση των Ασιατών πελατών μας ανά το διεθνές δίκτυο παροχής μας και θα χειρίζεται την back-to-back εμπορία πετρελαίου και τις επιχειρήσεις λιπαντικών μας στη Σιγκαπούρη και τη νοτιοανατολική Ασία», διευκρίνιζε τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της εταιρείας.

    Ο McIlroy είχε τονίσει επίσης πως η Aegean βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης μίας σειράς από projects σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

    «Αναμένουμε ότι θα μπούμε σε αυτές τις νέες αγορές στη διάρκεια του 2018 και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη δέσμευση της Aegean να είναι ένας καινοτόμος ηγέτης της αγοράς, καθώς η βιομηχανία οδεύει προς την αλλαγή του 2020», είχε υπογραμμίσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: H Seacor διανέμει 4 εκατ. μετοχές της Dorian LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περικλής Βασιλόπουλος: Από τα φάρμακα στη ναυτιλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships



    ΣΧΟΛΙΑ