• Business

    Γιατί αποχωρεί από τη Σιγκαπούρη η Aegean Marine

    Aegean Marine Petroleum Network


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network θα αποχωρήσει από την αγορά της παροχής ναυτιλιακού πετρελαίου της Σιγκαπούρης τον ερχόμενο Ιανουάριο, εξαιτίας του ότι αυτή έχει καταστεί “εξαιρετικά ανταγωνιστική”, διατηρώντας ωστόσο την εμπορική της παρουσία στη χώρα.

    Το 2017 είδαμε αυξημένες εμπορικές πιέσεις στη Σιγκαπούρη, και ως αποτέλεσμα η διοίκηση αποφάσισε ότι τα αποθέματα της Aegean μπορούν να αξιοποιηθούν με μεγαλύτερη κερδοφορία αλλού”, δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean, Jonathan McIlroy, που δεσμεύθηκε πως όλες οι παραδόσεις και όλα τα συμβόλαια που έχουν ήδη συμφωνηθεί με πλοία πελατών θα τηρηθούν.

    Η Aegean ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αυτήν την περίοδο στη διαδικασία της τακτοποίησης των λεπτομερειών της αποχώρησής της από την αγορά, σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή αρχή της Σιγκαπούρης και τους εταίρους της.

    Αυτό το γραφείο θα υποστηρίζει την ευρεία βάση των Ασιατών πελατών μας ανά το διεθνές δίκτυο παροχής μας, και θα χειρίζεται την back-to-back εμπορία πετρελαίου και τις επιχειρήσεις λιπαντικών μας στη Σιγκαπούρη και την νοτιοανατολική Ασία”, διευκρίνισε ο McIlroy.

    Ο ίδιος υπογράμμισε πως, παρά την αποχώρησή της από τη Σιγκαπούρη, η Aegean βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης μίας σειράς από projects σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

    Αναμένουμε ότι θα μπούμε σε αυτές τις νέες αγορές στη διάρκεια του 2018 και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη δέσμευση της Aegean να είναι ένας καινοτόμος ηγέτης της αγοράς, καθώς η βιομηχανία οδεύει προς την αλλαγή του 2020”, τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Αγοράζει kamsarmax με 25 εκ. δολάρια η Scorpio Bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Επιστροφή στα κέρδη μετά από τρία χρόνια για την Safe Bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ