• Business

    Shell: Αύξηση 15% στο μέρισμα μετά τα κέρδη μαμούθ

    • Bloomberg
    Ben Van Beurden, CEO Shell

    Ben Van Beurden, CEO Shell


    Η Shell θα αυξήσει το μέρισμά της αφού ανακοίνωσε τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της, παρά το γεγονός ότι ορισμένα τμήματα της εταιρείας παρουσίασαν σημάδια επιβράδυνσης.

    Η σημαντική αύξηση των κερδών, τα οποία ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, δίνει ώθηση στην ανταμοιβή των μετόχων, ενώ διατηρεί τη βιομηχανία πετρελαίου στο στόχαστρο των κυβερνήσεων που παλεύουν με το υψηλό κόστος της ενέργειας.

    Η Shell ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει επιπλέον μετοχές αξίας 4 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, ανεβάζοντας τις συνολικές επαναγορές για το έτος στα 18,5 δισ. δολάρια. Επίσης, σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% για το τέταρτο τρίμηνο, με την επιφύλαξη της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου.

    Record Run | Shell posted its second-highest profit in the third quarter.
    Η Shell ανακοίνωσε τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της το τρίτο τρίμηνο

    «Παρουσιάσαμε ισχυρά αποτελέσματα σε μια περίοδο συνεχιζόμενης αστάθειας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden την Πέμπτη. «Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε στενά με τις κυβερνήσεις και τους πελάτες για να αντιμετωπίσουμε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενεργειακές τους ανάγκες».

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Shell ήταν 9,45 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ελαφρώς κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,69 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας. Πρόκειται για τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη, μετά το ρεκόρ των 11,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 100 δολάρια το βαρέλι.

    Αυτά είναι τα τελευταία αποτελέσματα που παρουσιάζει ο Van Beurden, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του έτους από την εταιρεία. Θα αντικατασταθεί από τον Wael Sawan, ο οποίος επί του παρόντος είναι υπεύθυνος για ολοκληρωμένες λύσεις φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας, τη μεγαλύτερη πηγή μετρητών της εταιρείας και κλειδί για τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αλλαγή κορυφής στη Shell: Αποχωρεί ο CEO μετά από σχεδόν 10 χρόνια – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης

    Μπεν βαν Μπέρντεν (Shell): Φορολογήστε τις εταιρείες ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ