• Business

    Σε κρίσιμη φάση για άλλη μια φορά η υπόθεση της πώλησης της Forthnet

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Το ενδιαφέρον της τηλεπικοινωνιακής αγοράς για την Forthnet κορυφώνεται εκ νέου καθώς ξεπεράστηκε χωρίς αποτέλεσμα ακόμα ένα χρονοδιάγραμμα περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς της από την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημειώνεται ότι όλα όσα γράφονται για την επικείμενη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών (Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής) με την Alter Ego είναι πληροφορίες, αφού όλες οι κινήσεις τους προχωρούν χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση και έτσι δεν αναλαμβάνει κανείς και την ευθύνη να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

    Βάσει, λοιπόν, πληροφοριών η συμφωνία θα έπρεπε να είχε υπογραφεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έγινε και πλέον είμαστε στον Μάρτιο.

    Καθώς πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία, με μεγάλο «κούρεμα» δανειακών υποχρεώσεων και για άλλη μια φορά, με αφορμή την καθυστέρηση στην ανακοίνωσή της, διαδίδονται διάφορα, όπως π.χ. ότι υπαναχωρεί η Alter Ego. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις πηγές του mononews. Όπως μας μεταδίδεται, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σε αυτό το στάδιο αφορούν το πως θα λειτουργεί η Forthnet το μεσοδιάστημα από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η συμφωνία και μέχρι να αναλάβει τη διοίκησή της ο νέος ιδιοκτήτης. Και αυτό γιατί η εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αυτό σημαίνει ότι ο νέος μέτοχός της τυπικά θα πιάσει δουλειά σε μερικούς μήνες.

    Κατά τα άλλα όταν υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση πάντα υπάρχει η πιθανότητα αυτή να μην έχει αίσιο τέλος. Στην περίπτωση της Forthnet κάτι τέτοιο θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη για την ίδια την εταιρεία, αφού το τι θα γίνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και η ίδια έχει ανάγκη χρηματοδότησης της λειτουργίας της. Να σημειωθεί δε ότι σε όλη αυτή την πορεία, από το τέλος του 2017 που βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, δεν είναι λίγες οι φορές που οι τράπεζες «εκπέμπουν» διαφορετικά μηνύματα για την εξέλιξή της.



    ΣΧΟΛΙΑ