• Business

    Σε αναζήτηση ενοικιαστή για το εμβληματικό κτήριο του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου

    • NewsRoom
    ΔΟΛ

    Το κτήριο, όπου στεγαζόταν ο ΔΟΛ


    Ενοικιαστή για το εμβληματικό κτήριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου αναζητεί η Εθνική Leasing. Η εταιρεία, ευελπιστώντας ότι η ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά θα βοηθήσει να βρεθεί ενοικιαστής, προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση όλου του κτηρίου για 6+6 χρόνια.

    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Leasing.

    Το πολυώροφο κτήριο, που ορίζεται από τις οδούς Μιχαλακοπούλου, Παπαδιαμαντοπούλου, Πόντου και Λαοδικείας, στα Ιλίσσια, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Leasing ήδη από το 2011, όταν ο ΔΟΛ είχε υπογράψει με την εταιρεία σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης του ιδιόκτητου κτιρίου προς ενίσχυση της ρευστότητάς του.

    Το ιστορικό δημοσιογραφικό συγκρότημα είχε μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κτήριο το καλοκαίρι του 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Ως προς τα χαρακτηριστικά του, το κτήριο είναι πενταώροφο με τρία υπόγεια συνολικής επιφάνειας 14.956,93 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τμ.

    Η ελάχιστη τιμή ενοικίου ορίζεται στα 115.000 ευρώ, ενώ τελικό μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως όσο η μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, πλέον 2%. Σε περίπτωση αρνητικού πληθωρισμού η ελάχιστη αναπροσαρμογή θα ανέρχεται σε 1%.

    Παρέχεται το δικαίωμα υπεκμίσθωσης, μόνο με την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Leasing, ενώ η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία είναι στις 230.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταύρος Ψυχάρης (Σκιάς όναρ άνθρωπος): Που βρίσκεται η περίφημη συλλογή πινάκων του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα; (Monet κλπ)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τα σπίτια και τον ΔΟΛ οι τράπεζες πήραν και τις μετοχές του κ. Ψυχάρη στον Κέκροπα



    ΣΧΟΛΙΑ