• Business

    Σαράντης: Η επένδυση 10 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα και τα επόμενα σχέδια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Σαράντης: Το deal με την πολωνική Stella Pack και οι εξελίξεις σε ρωσική-ουκρανική αγορά

    Κυριάκος και Γρηγόρης Σαράντης


    Με στόχο να βελτιστοποιήσει την παραγωγική του γραμμή και να ενισχύσει τη δυναμικότητά του ώστε να καλύψει  τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν προκύψει σε επίπεδο παραγωγής, ο Όμιλος Σαράντης ολοκλήρωσε την επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

    Η επένδυση αφορά στην επέκταση των χώρων παραγωγής και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και μέσω αυτής αυτοματοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας.

    «Η επέκταση του εργοστασίου μας στα Οινόφυτα ενισχύει την εξελικτική πορεία του Ομίλου μας, διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική του δύναμη.

    Εστιάζουμε στην ανάπτυξη – είτε οργανική είτε μέσω εξαγορών – στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, στην βελτιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων, στις οικονομίες κλίμακας, στις συνέργειες και στην λειτουργική μόχλευση (operating leverage)» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ροζακέας, CFO & Deputy CEO του Ομίλου Σαράντης.

    Τα σχέδια για εξαγορές

    Όσον αφορά στα σχέδια του Ομίλου για ενδεχόμενες εξαγορές με τις οποίες η εταιρεία, θα επιχειρήσει να καλύψει και το κενό στην κερδοφορία που θα προκύψει τα επόμενα χρόνια από τη σταδιακή μεταβίβαση του μεριδίου του από την κοινοπραξία που έχει με την Estée Lauder, βρίσκονται ακόμα, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι οι οποίες εξαγορές πραγματοποιηθούν θα είναι αφενός στις κατηγορίες που ήδη δραστηριοποιείται Όμιλος, αφετέρου στις χώρες που έχει ήδη παρουσία.

    Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος έχει δραστηριότητα σε 13 χώρες – Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία – και δίκτυο διανομής σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

    Οι ανατιμήσεις

    Όσον αφορά τέλος στο ζήτημα των ανατιμήσεων των προϊόντων, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον που επικρατεί διεθνώς, για το επόμενο διάστημα, αυτές δεν αναμένεται να είναι οριζόντιες αλλά μόνο σε επιλεγμένα προϊόντα και «προσεκτικά» όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πάντα σε συνεννόηση με τις συνεργαζόμενες αλυσίδες.

    Υπενθυμίζεται ότι το α’ εξάμηνο του 2021 ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση 24,9% ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το ανήλθαν σε € 195,24 εκατ. από € 183,69 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 6,29%.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 14,52% στα 62,70 εκατ. ευρώ κατά το 2020 από 54,75 εκατ. ευρώ το 2019 και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στο 15,94% στο 2020 από 14,79% το περυσινό έτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Σαράντης: Ο Γιάννης Μπούρας αποκαλύπτει στο mononews το σχέδιο για την επόμενη μέρα



    ΣΧΟΛΙΑ