• Ναυτιλία

    Σ. Τσαντάνης: Πώς θα αναχρηματοδοτήσει δύο capesizes η Seanergy

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Δύο ξεχωριστές συμφωνίες αναχρηματοδότησης δύο πλοίων της τύπου capesize ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Seanergy Maritime του Σταμάτη Τσαντάνη, με τις οποίες απελευθερώνονται κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το πλοίο Knightship (χωρητικότητας 178.830 dwt, κατασκευής 2010) θα αναχρηματοδοτηθεί μέσω μίας συμφωνίας sale and leaseback με την κινεζική Avic International. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Seanergy θα ναυλώσει το πλοίο για οκτώ χρόνια με οψιόν επαναγοράς από το δεύτερο έτος.

    Επίσης, το πλοίο Lordship (χωρητικότητας 178.938 dwt, κατασκευής 2010) θα αναχρηματοδοτηθεί μέσω μίας δανειακής συμφωνίας με funds ναυτιλιακού δανεισμού της Blue Ocean, τα οποία διαχειρίζεται η EnTrustPermal. Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου είναι το 2023, με οψιόν επέκτασης έως το 2025. Η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει χρηματοπιστωτικές προϋποθέσεις ή όρους διατήρησης της αξίας. Επιπλέον, προβλέπει οψιόν πώλησης του πλοίου από τη Seanergy στον πιστωτή έναντι προσυμφωνημένης τιμής στην αρχική ή στην παρατεταμένη ημερομηνία αποπληρωμής.

    Σημειώνεται ότι αμφότερα τα πλοία αποκτήθηκαν από την εταιρεία μεταχειρισμένα το 2016, έναντι 41,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματοδότηση της απόκτησής τους έγινε μέσω ενός δανείου ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Northern Shipping Funds με επιτόκιο 11% ετησίως και μίας δανειακής συμφωνίας με την Jelco, ύψους 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων, με επιτόκιο 8,5% ετησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Χατζηπατέρας: Επανέρχεται με βελτιωμένη πρόταση για την Dorian η BW LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε ελληνική ναυτιλιακή το… περιζήτητο capesize της NS United



    ΣΧΟΛΙΑ