• Business

    S&P: Τα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας-Τι λέει για τις εκλογές

    • NewsRoom


    Τα τρία «κλειδιά» που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζει ο οίκος Standard & Poor’s, o οποίος αναμένεται την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου να δώσει στη δημοσιότητα τη νέα έκθεσή για την ελληνική οικονομία.

    Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), είναι σύμφωνα με τον οίκο, οι τρεις καθοριστικοί παράγοντες που θα οδηγήσουν στην αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, από Β+/Β που είναι σήμερα.

    Το outlook θα μπορούσε να παραμείνει σταθερό αν αντίθετα με τις προσδοκίες του οίκου- υπάρχουν αναστροφές σε μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν ή η ανάπτυξη αποδειχθεί χαμηλότερη από τις προσδοκίες. Να σημειωθεί ότι από τις 19 οικονομίες της ευρωζώνης η Ελλάδα είναι η μόνη που δεν βρίσκεται σε επενδυτική βαθμίδα, αλλά ταυτόχρονα στις πέντε που διαθέτουν θετικό outlook.

    Η S&P περιμένει για τα επόμενα τρία χρόνια πραγματική ανάπτυξη 2,4%, διαβλέποντας ωστόσο δυναμική για καλύτερες επιδόσεις αν η κυβέρνηση κάνει περισσότερα για να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα προκειμένου να προσελκύσει ισχυρότερες επενδυτικές ροές από το εξωτερικό.

    Επίσης, όπως επισημαίνει η S&P το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών το 2019 θα είναι σημαντικός δείκτης για την ικανότητα των αρχών να βελτιώσουν περαιτέρω το δυνητικό μονοπάτι ανάπτυξης της Ελλάδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κλείδωσε» ο νέος κατώτατος μισθός – Όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: Τέλος Μαρτίου η υποβολή δηλώσεων-Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο taxisnet

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Morgan Stanley: Τι «βλέπει» για πρόωρες εκλογές μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ