• Business

    Morgan Stanley: Τι «βλέπει» για πρόωρες εκλογές μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

    • NewsRoom


    Ως πιθανότερο το σενάριο η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, «βλέπει» η Morgan Stanley επισημαίνοντας ωστόσο πως η πιθανότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές δυσχεραίνουν την επιστροφή για δανεισμό από τις αγορές

    Σε σημερινή ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας η επενδυτική τράπεζα εκτιμά αυξημένο κίνδυνο και έντονη μεταβλητότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις.

    Όπως σημειώνει η Morgan Stanley η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανό να αξιολογηθεί ως νέος παράγοντας κινδύνου στις αγορές, προσθέτοντας ότι δεν συντρέχει ωστόσο κίνδυνος η εκλογική διαδικασία να ενισχύει «μη συμβατικές» δυνάμεις –όπως, τουλάχιστον, υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις. Όπως επισημαίνει, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως αν διεξαχθούν σύντομα νέες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

    «Δεδομένου του βασικού προβληματισμού για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον υψηλό όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η απαρέγκλιτη δημοσιονομική σύνεση και η τήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα», αναφέρει ο επενδυτικός οίκος. Η οικονομία έχει δείξει σημάδια δειλής ανάκαμψης αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό σήμερα για τους επενδυτές είναι η τάση αυτή να αποδειχθεί βιώσιμη, καταλήγει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα win-win «διαζύγιο» που δίνει χρόνο σε Τσίπρα και Καμμένο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Teneo Intelligence: Θετική εξέλιξη για τους επενδυτές το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι επενδυτικοί οίκοι «κόβουν» τις προσδοκίες για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ