• Business

    Σ. Παντελιάδης στο mononews.gr: «Δηλώνω παρών στην πώληση της ΔΕΛΤΑ –Έχουμε τα κεφάλαια για να την ξανακάνουμε μεγάλη»

    ΔΕΛΤΑ LOGO


    Το παρών στην κούρσα διεκδίκησης της ΔΕΛΤΑ, όταν και εφ’ όσον αυτή ξεκινήσει θα δώσει η Optima, όπως δηλώνει στο mononews.gr ο Στέφανος Παντελιάδης. Ο επικεφαλής της εταιρείας, σχολιάζοντας τα σενάρια πώλησης της MIG και των θυγατρικών της που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ώρα στην αγορά αναφέρει πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας από κοινού με την ιταλική Granarolo και επισημαίνει πως περιμένει την έναρξη της διαδικασίας πώλησης για να υποβάλλει και επίσημα την πρότασή του. Σπεύδει πάντως να τονίσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κάποια κρούση για να καταθέσει πρόταση ενώ θεωρεί δεδομένο πως θα ενημερωθεί σχετικά όταν αρχίσει ο διαγωνισμός και κληθούν οι υποψήφιοι επενδυτές να συμμετάσχουν. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως δεν ενδιαφέρεται για την Vivartia, αλλά ούτε και για τη συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ στην ΜΕΒΓΑΛ.

    Ο κ. Παντελιάδης αναγνωρίζει πως η περίπτωση της ΔΕΛΤΑ αποτελεί επενδυτική ευκαιρία καθώς παρά τις ζημιές και την υποχώρηση σε αρκετές κατηγορίες, όπως στους χυμούς παραμένει ένα πολύ ισχυρό brand με μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές ενώ τονίζει πως με την κατάλληλη στήριξη μπορεί να πετύχει σημαντική ανάπτυξη. Το μοναδικό «μελανό σημείο» της εταιρείας είναι τα τυροκομικά, όπου σύμφωνα με τον ίδιο έχει αποτύχει παταγωδώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες. Όπως λέει, στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν δαπανηθεί πάρα πολλά χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, με το μερίδιο να παραμένει κολλημένο σε επίπεδα κάτω του 2%. Σε κάθε περίπτωση θεωρεί πως η ΔΕΛΤΑ θα έρθει να «δέσει» αρμονικά με την υπόλοιπη δραστηριότητα της Optima αλλά και της Granarolo, η οποία συνεργάζεται ήδη με την ελληνική γαλακτοβιομηχανία για την παραγωγή και διάθεση ελληνικού γιαουρτιού στην ιταλική αγορά.

    Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, η Optima έχει όλες τις προϋποθέσεις και την οικονομική ευρωστία για να επαναφέρει την ιστορική γαλακτοβιομηχανία σε τροχιά ανάκαμψης. Έχει μηδενικό δανεισμό ενώ μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εξυγίανσή και κυρίως για την υλοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής της. Η ΔΕΛΤΑ, υποστηρίζει, έχει μείνει πίσω από πλευράς παραγωγικότητας, αφού δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες επενδύσεις για πάνω από δέκα χρόνια. «Πιθανότατα τα χρήματα για τις επενδύσεις να είναι περισσότερα από το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει ο επενδυτής», σημειώνει χαρακτηριστικά. Τέλος, αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για το ύψος του τιμήματος, λέγοντας που δεν έχει προβεί σε εσωτερικό έλεγχο των στοιχείων της εταιρείας, ωστόσο θεωρεί πως το εγχείρημα για όποιον αποκτήσει την ΔΕΛΤΑ δεν θα είναι εύκολο, είτε είναι Έλληνας είτε ξένος.

    Η Optima ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη (που έχει και τα My Market) και διαχειρίζεται ορισμένα από τα πιο πετυχημένα brands τυροκομικών στην ελληνική αγορά, όπως η φέτα Ήπειρος,το Kerrygold, το Adoro, το Λεβετι και το Dirollo ενώ πρόσφατα απέκτησε και το Κατίκι Δομοκού από την Νίκας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ξεκίνησε στρατηγική συνεργασία με την Granarolo, τον ιταλικό κολοσσό των γαλακτοκομικών μέσα από την QBI, η οποία αναμένεται σύντομα να μετονομαστεί σε Granarolo Hellas.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ): “Έχουμε τον πρώτο λόγο για το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Χατζάκου: Η επιστροφή στη ΜΕΒΓΑΛ, ο Βγενόπουλος και η αγγλική Bartons

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα επένδυση 5,3 εκατ. ευρώ από τη ΜΕΒΓΑΛ



    ΣΧΟΛΙΑ