• Business

    Μ. Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ): “Έχουμε τον πρώτο λόγο για το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ”

    Μαίρη Χατζάκου


    Τον πρώτο λόγο στην εξαγορά του ποσοστού που διατηρεί η ΔΕΛΤΑ στην ΜΕΒΓΑΛ έχει η οικογένεια Χατζάκου, όπως αποκάλυψε η κα Μαίρη Χατζάκου σχολιάζοντας τα σενάρια πώλησης της Vivartia που ήρθαν στην επικαιρότητα.

    Η κα. Χατζάκου, στη διάρκεια παρουσίασης των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας ανέφερε ότι έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για την απόκτηση του 43% που κατέχει σήμερα η ΔΕΛΤΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, ωστόσο απέφυγε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα πράξει όταν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα. Έσπευσε δε να τονίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια να προχωρήσει σε μια τέτοια εξαγορά, σημειώνοντας πως το ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί στα 7 εκατ. Ευρώ.

    Η κα. Χατζάκου αποκάλυψε ακόμη ότι δέχθηκε αρκετές κρούσεις στο παρελθόν από funds να προχωρήσει στην εξαγορά της ΔΕΛΤΑ, έχοντας την απόλυτη στήριξή τους, ωστόσο τις απέρριψε λόγω του υψηλού ρίσκου που συνεπάγονταν μια τέτοια κίνηση.

    Πρέπει να ξέρεις μέχρι που φθάνουν τα πόδια σου…”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο λόγος που επέστρεψε στην ΜΕΒΓΑΛ, ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας, ήταν για ηθικούς λόγους και γιατί πονάει την εταιρεία που δημιούργησαν οι πρόγονοί της, και όχι για να τριπλασιάσει τα χρήματα που επένδυσε.

    Η κα. Χατζάκου σημείωσε ακόμη ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαγοράσει το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ στη ΜΕΒΓΑΛ, και πως δεν υπάρχει κάποια δέσμευση από την συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες που να απαγορεύει μια τέτοια κίνηση. Ανέφερε μάλιστα ότι οι τράπεζες την προσέγγισαν για να εξαγοράσει το ποσοστό της ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας μάλιστα την ανάλογη χρηματοδότηση.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, και τέταρτη γενιά των ιδρυτών της επιχείρησης δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της πολύπαθης γαλακτοβιομηχανίας και τόνισε πως γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα για να ανακτήσει το έδαφος που έχασε τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Τα δάνεια, μετά την αναδιάρθρωσή τους, εξυπηρετούνται κανονικά ενώ οι πωλήσεις αναπτύσσονται με υψηλούς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες αλλά και την κάμψη της κατανάλωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Χατζάκου: Η επιστροφή στη ΜΕΒΓΑΛ, ο Βγενόπουλος και η αγγλική Bartons



    ΣΧΟΛΙΑ