• Business

    Σ. Παληός: Έτσι θα δώσει ώθηση στη μετοχή της Diana Containerships

    Συμεών Παληός

    Ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός με τη σύζυγό του


    Το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής ναυτιλιακής Diana Containerships, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ενέκρινε το σχέδιο της εταιρείας να προχωρήσει σε reverse split της μετοχής της, με στόχο να δώσει ώθηση στην τιμή της. Οι μετοχές της ναυτιλιακής διαπραγματεύονταν κάτω από το ένα δολάριο, που αποτελεί το κατώτατο όριο που ισχύει στον κανονισμό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, από τα τέλη του 2015, με αποτέλεσμα να λάβει σχετική προειδοποίηση από το Nasdaq.

    Η Diana θα πραγματοποιήσει reverse split των μετοχών με αναλογία που θα προσδιοριστεί μεταξύ του μία προς πέντε και μία προς είκοσι μετοχές.

    Η ακριβής αναλογία θα καθοριστεί από το συμβούλιο και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στην προσαρμοσμένη τιμή προγραμματίζεται να ξεκινήσει γύρω στις 20 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή.

    Δε θα εκδοθούν κλασματικά υπόλοιπα των μετοχών σε συνδυασμό με το reverse split, συμπλήρωσε η Diana. Στις 5 Ιανουαρίου η ναυτιλιακή διέθετε 74 εκ. κοινές μετοχές, ενώ κατέγραψε σημαντικές ζημιές 5,76 εκ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω των χαμηλών τιμών των ναύλων. 

    Έτσι, οι μετοχές της Diana διαπραγματεύονταν στα 0,69 δολάρια ανά μετοχή νωρίτερα σήμερα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 1,47%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikolaos-vafias-navlose-plio-se-timi-ekplixi/50128

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-chamilotera-kerdi-gia-tin-ten-pou-omos-xepernoun-tis-prosdokies/49920

     



    ΣΧΟΛΙΑ