ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφέρει στην Σερβία έναν ρωσικής τεχνολογίας πυρηνικό σταθμό στο πλαίσιο διεθνούς κοινοπραξίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Μπορούμε να κάνουμε στον σταθμό 99% έως 100% ρωσικό προϊόν, μπορούμε να τον υλοποιήσουμε υπό το σχήμα μίας διεθνούς κοινοπραξίας, με μέγιστη συμμετοχή προμηθευτών», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχατσόφ στους δημοσιογράφους έπειτα από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η Σερβία δεν διαθέτει πυρηνικό σταθμό και υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση κατασκευής πυρηνικών σταθμών η οποία θεσπίστηκε το 1989 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.
Η Σερβία παράγει το 70% της ενέργειας σε ρυπογόνους σταθμούς καύσης άνθρακα και εξαρτάται από την Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου.
Διαβάστε επίσης:
Μερτς: Η Ρωσία δεν κερδίζει τον πόλεμο – Τα γεγονότα λένε κάτι διαφορετικό
ΕΕ: Έτοιμη να παγώσει την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων PAC-3 τις επόμενες ημέρες
- AEK: Συγκινητικές στιγμές στο Φανάρι με το τρόπαιο του πρωταθλήματος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Άντι Μπέρναμ: Ο υποψήφιος διάδοχος του Στάρμερ θέλει η Βρετανία να ασκήσει περισσότερη πίεση στο Ισραήλ
- Pulse: Στο 30% ανεβαίνει η ΝΔ, στο 17% η ΕΛ.Α.Σ. – «Παγωμένο» το ΠΑΣΟΚ, υποχωρεί 2,5 μονάδες η Καρυστιανού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.