• Business

    RWE: Απέκτησε 4 υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Πολωνία


    Τέσσερα υπεράκτια αιολικά έργα στην Πολωνία απέκτησε η γερμανική εταιρεία ηλεκτρισμού RWE Renewables.

    Τα έργα θα παράγουν ενέργεια έως 1.5GW και αποτελούν μέρος των προσπαθειών της RWE να εισέλθει στην πολωνική αγορά και να αναπτύξει τις υπεράκτιες δραστηριότητές της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η RWE Renewables σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τα έργα.

    Η Anja-Isabel Dotzenrath, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Renewables, δήλωσε: “Η RWE, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, βλέπει μεγάλες δυνατότητες για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην κεντρική πολωνική Βαλτική Θάλασσα. Η στρατηγική μας είναι να αναπτύξουμε τα έργα,  αιολικής ενέργειας στην Πολωνία ».

    “Η Πολωνία είναι μια πολύ ελκυστική αναδυόμενη αγορά για αιολική ενέργεια στην ανοικτή θάλασσα και μία με τις καλύτερες με αναξιοποίητες δυνατότητες στην Ευρώπη. Η RWE θέλει να την εισέλθει νωρίς και να αξιοποιήσει τις παγκόσμιες υπεράκτιες δυνατότητές μας και την ισχυρή τοπική παρουσία της, προκειμένου να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός ισχυρού αιολικού κλάδου στην Πολωνία», δήλωσε ο Sven Utermöhlen, COO Europe, Offshore & New Markets RWE Renewables.

    Η RWE Renewables έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα άνω των 9GW και 2,6GW χωρητικότητας ανανεώσιμης ενέργειας υπό κατασκευή, εκ των οποίων 2,5GW είναι υπεράκτια αιολικά έργα. Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα.



    ΣΧΟΛΙΑ