• Business

    Γ. Στάσσης: “Άμεση προτεραιότητα η δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ”-Νέο ΔΣ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

    • NewsRoom
    Ποιος πυροβολεί τη ΔΕΗ και γιατί

    Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης


    Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.

    Πρόεδρος της θυγατρικής της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Στάσσης και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Μαύρος.

    Αναλυτικότερα, το νέο ΔΣ της εταιρείας αποτελείται από τους εξής:

    – Γεώργιος Στάσσης,
    – Κωνσταντίνος Μαύρος,
    – Αργύρης Οικονόμου,
    – Ιωάννης Κοπανάκης,
    – Σωτήρης Χατζημιχαήλ,
    – Αλέξανδρος Πατεράκης,
    – Νικόλαος Κούκης,
    – Γεώργιος Σαραντόπουλος,
    – Δημήτριος Παπαγεωργίου.

    Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινά στις 10.9.2019. Ως Πρόεδρος προτείνεται από την Γενική Συνέλευση ο κ. Γεώργιος Στάσσης και ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος.
    Σχετικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗΑΝ ο κος Γεώργιος Στάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: ” Άμεση προτεραιότητα του Ομίλου μας είναι η δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η επιλογή ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. του κ.
    Κωνσταντίνου Μαύρου σηματοδοτεί τον στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ. Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος προέρχεται από την αγορά, με πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ “.

    H απόφαση ανανέωσης του ΔΣ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της   ενίσχυσης του με νέα πρόσωπα σηματοδοτεί την απόφαση της νέας ηγεσίας της ΔΕΗ να σταματήσει η διαδικασία ουσιαστικής συγχώνευσης των δραστηριοτήτων ΑΠΕ στη μητρική εταιρεία, σχέδιο που προωθούσε η διοίκηση Παναγιωτάκη. Αντίθετα, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα μείνει αυτόνομη αρχικά και σε δεύτερη φάση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.



    ΣΧΟΛΙΑ