ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Saudi Aramco έχει θέσει ένα εύρος τιμών για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Ριάντ, οι οποίες υπονοούν ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας αποτιμάται μεταξύ 1,6 και 1,7 τρισ. δολαρίων. Δηλαδή 2 τρισ. δολ. λιγότερα από τον στόχο που είχε θέσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος, καθιστώντας αυτή την IPO ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως.
Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters, πως σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, δηλαδή περίπου 3 δισ. μετοχές, στο ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων (δηλαδή από 30 έως 32 σαουδαραβικά ριγιάλ), αποτιμώντας την IPO στα 25,60 δισ. δολ (96 δισ. ριγιάλ).
Η Aramco, αναφέρει το πρακτορείο, θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των 25 δισ. δολ. που άντλησε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, στην αρχική δημόσια προσφορά που έκανε το 2014, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρωθυπουργός Κατάρ: O Νετανιάχου οδηγεί στο χάος τη Μέση Ανατολή – Το χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο
- Νετανιάχου προς Κατάρ: «Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης»
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τα συγχαρητήρια για την επιστροφή του Final 4 στην Αθήνα αξίζουν στην πολιτική ηγεσία
- Το 2050 το 70% των παιδιών στην Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει μυωπία λόγω χρήσης κινητών, τάμπλετς και οθονών
