• bloomberg

    Financial Times

    Saudi Aramco: Γιατί είναι δυσαρεστημένοι οι Σαουδάραδες με το IPO

    • Financial Times


    Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι είναι δυσαρεστημένοι με το ύψος της διεθνούς ζήτησης για τη Saudi Aramco, ενόψει της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) που θα λάβει χώρα αύριο Κυριακή, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

    Όπως ενημερώθηκαν οι κρατικοί αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα, υπάρχει ένα χάσμα ενδιαφέροντος μεταξύ των εγχώριων επενδυτών και των ξένων οργανισμών για την ομολογουμένως καθυστερημένη IPO, ανέφεραν πηγές με γνώση της διαδικασίας.

    Άλλοι επενδυτές από το εξωτερικό, επίσης, έχουν εμφανιστεί σκεπτικιστές έναντι της IPO. Διαχειριστές χρημάτων όπως η AllianceBernstein και η Union Investment Privatfonds, με έδρα τη Φρανκφούρτη, θεωρούν ότι ο ενεργειακός γίγαντας της Σ. Αραβίας αξίζει ακόμη λιγότερο από 1,7 τρισ. δολ., αξία στην οποία η Σαουδική Αραβία μοιάζει έτοιμη να συμβιβαστεί.

    Ανησυχούν επίσης ότι η κυβέρνηση του Ριάντ δεν πρόκειται να παραχωρήσει ιδιαίτερο λόγο στην πορεία της εταιρείας στους μετόχους μειοψηφίας, ενώ και τα γεωπολιτικά ρίσκα της ευρύτερης περιοχής βαρύνουν στις εκτιμήσεις τους.

    Κρατικοί αξιωματούχοι του Ριάντ έχουν κάνει πρόσφατα ταξίδια σε Ρωσία και Κίνα προκειμένου να διεγείρουν το ενδιαφέρον από κρατικά funds και οργανισμούς, τα οποία πιστεύουν ότι θα βοηθούσαν στο να καλυφθεί το χάσμα. Πάντως, τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην IPO.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ