• Business

    Reuters: Πόσο θα κοστίζει κάθε δόση του εμβολιου της Pfizer

    • NewsRoom
    εμβόλιο


    Λιγότερο θα κοστίσει το εμβόλιο της Pfizer ανά δόση στην ΕΕ συγκριτικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε Ευρωπαίος Αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.

    Η συμφωνία της  Κομισιόν σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, αναφέρει ότι η ΕΕ θα πληρώσει λιγότερα από 19,50 δολάρια ανά δόση, προσθέτοντας ότι αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει εν μέρει την οικονομική υποστήριξη που πρόσφεραν η ΕΕ και η Γερμανία για την ανάπτυξη του φαρμάκου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους, συμφώνησαν να πληρώσουν 19,50 δολάρια ανά δόση για 100 εκατομμύρια δόσεις, όγκος σαφώς μικρότερος από αυτόν της ΕΕ. Ωστόσο, έχει την επιλογή να αγοράσει άλλα 500 εκατομμύρια υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή που θα πληρώσει γι’ αυτές δεν είναι ακόμα γνωστή.

    Με βάση τους όρους της συμφωνίας ανάμεσα στην Pfizer και την Κομισιόν, τα 27 κράτη-μέλη θα μπορούσαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και να έχουν την επιλογή να αγοράσουν, αργότερα, άλλα 100 εκατομμύρια.

    Η BioNTech ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το μέγεθος παραγγελίας θα επηρεάσει την τιμή ανά δόση στον ανεπτυγμένο κόσμο, προσθέτοντας ότι θα διαφοροποιήσει τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών για το πιθανό εμβόλιο.

    Η Pfizer και η BioNTech αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν για την τιμή. Εκπρόσωπος της Κομισιόν, η οποία διαπραγματεύεται συμφωνίες εμβολίων για λογαριασμό κρατών της Ένωσης, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

    Διαβάστε ακόμα:  

    Biontech: Η διανομή του εμβολίoυ θα γίνει με δίκαιο τρόπο

    Pfizer: Έκλεισε η συμφωνία με την ΕΕ για 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου – Μέχρι τέλος του έτους οι παραδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ