• Business

    Renault: Αύξηση πωλήσεων 11% στο α’ εξάμηνο

    • NewsRoom

    Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος Renault


    Σημαντική άνοδο των πωλήσεων κατέγραψε η Renault παγκοσμίως για το α’ εξάμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

    Οι πωλήσεις των οχημάτων Renault ανήλθαν σε 770.807, σημειώνοντας αύξηση 11%. Η συγκεκριμένη αύξηση στις πωλήσεις καταγράφεται μετά από μια αύξηση 9% που είχε σημειωθεί στο α’ τρίμηνο του 2023.

    Σημειώνεται ότι το 2022 οι πωλήσεις της μάρκας Renault -οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων του ομίλου- είχαν μειωθεί κατά 9,4%, καταγράφοντας τη τέταρτη συνεχόμενη ετήσια πτώση τους.

    Την ίδια ώρα, για «κινεζική καταιγίδα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, με τη χώρα-υπερδύναμη να αποτελεί την κυρίαρχη στις βασικές πρώτες ύλες για την κατασκευή μπαταριών για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

    «Όταν μιλάω για την κινεζική καταιγίδα, μιλάω για την ισχυρή πίεση που σχετίζεται σήμερα με τις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη», είπε ο Senard.

    Η πρόσφατη απόφαση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές δύο κρίσιμων μετάλλων (γαλλίου και γερμανίου), που χρησιμοποιούνται σε ημιαγωγούς και ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς δείχνει την υπερβολική εξάρτηση της ηπείρου από την Κίνα και την ανάγκη οικοδόμησης μιας αλυσίδας εφοδιασμού που θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jean-Dominique Senard.

    Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Renault,  υπέγραψε συμφωνία κοινοπραξίας με την κινεζική Zhejiang Geely Holding Group για τη δημιουργία νέας εταιρείας κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων, ενώ και η Saudi Aramco εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτήν.

    Διαβάστε επίσης: 

    Renault: Κοινοπραξία με την κινεζική Zhejiang Geely αξίας 8,8 δισ. δολαρίων

    Όμιλος Γκριμάλντι: Αναζητά 200 ναυτικούς σε διάφορες ειδικότητες

    ΕΔΕΥΕΠ: Oλοκληρώθηκε η 1η φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Μπλοκ 10



    ΣΧΟΛΙΑ