• Business

    Ράλι ανόδου στα 10ετή ομόλογα. Κάτω από το 5% η απόδοση

    • NewsRoom


    Νέα αποκλιμάκωση σημειώνει σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που υποχωρεί πλέον κάτω από το 5%. Μετά την ολοκλήρωση του swap και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων ομολόγων της ανταλλαγής, η απόδοση διαμορφώθηκε νωρίτερα στο 4,786%, προσεγγίζοντας και πάλι τα επίπεδα που βρίσκονταν το Νοέμβριο του 2009.

    Έντονο ράλι ανόδου σημειώνουν και τα 5ετή ομολόγα, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,752%, ενώ στα 2ετή ομόλογα η απόδοση υποχωρεί στο 2,48%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές οι προσδοκίες για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τις προηγούμενες αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω την εικόνα στην αγορά ομολόγων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλυση της η UBS αναφέρει ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι έχουν πλέον περιοριστεί στην Ελλάδα λόγω της ολοένα και καλύτερης συνεργασίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Έτσι, οι αναλυτές του διεθνούς οίκου διατυπώνουν long θέση τόσο στα μακροπρόθεσμα όσο και στα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα.

    Οι θετικές επιπτώσεις του swap για την αγορά ελληνικών ομολόγων υπογραμμίστηκαν και από τη Nomura, που επισημαίνει ότι η ανταλλαγή βελτιώνει την ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ενώ θα διαμορφώσει μία καμπύλη αποδόσεων πιο ευθυγραμμισμένη με τα πρότυπα της αγοράς, στηρίζοντας την πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, καθώς  βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το «Αίολος Κεντέρης» – Ο καθοριστικός ρόλος του Ε9 στα «κόκκινα δάνεια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Πώς σκοπεύει να μειώσει κατά 12 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια έως το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ