• Business

  Ραγδαίες εξελίξεις για Folli Follie: Ξανά σήμερα στην ανακρίτρια Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

  WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  Folli Follie: Στο εδώλιο σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Θα προλάβουν το 18μηνο; Τι θα πουν, γιατί μεταφέρθηκε στο κελί του πατέρα του ο Τζώρτζης

  O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi


  Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη των υπευθύνων για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie σηματοδοτούν οι σημερινές συμπληρωματικές απολογίες των ιδρυτών της εταιρείας.

  Νωρίς το πρωί, ο προφυλακισμένος ιδρυτής της FFG Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο επίσης προφυλακισμένος γιος τους Τζώρτζης επιστρέφουν στο ανακριτικό γραφείο. Μια επιστροφή που έρχεται μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις των «καυτών» email, ο συντάκτης των οποίων χαρίζει σε τουλάχιστον 4 πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ (2 πρωτοκλασάτους υπουργούς και ισάριθμους βουλευτές του) ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων της εταιρείας, την κρίσιμη περίοδο (Μάιος 2018) που «έσκασε» η είδηση για τους πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς.

  Οι Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας και Αραχωβίτης είναι άραγε τα μόνο ονόματα ΣΥΡΙΖΑίων που εντοπίστηκαν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον υπεύθυνο ασφαλείας του; Οσοι γνωρίζουν, μιλούν για νέες «ρουκέτες» που δεν αποκλείεται να «σκάσουν» ακόμα πιο… ψηλά, ίσως και μέσα στην ημέρα…

  Οι νέες απολογίες

  Η 35η ανακρίτρια Ε.Τζωρτζάτου, που μόλις προ τριμήνου παρέλαβε από την προκάτοχο της την ογκώδη δικογραφία, κάλεσε την οικογένεια σε συμπληρωματική απολογία. Ομοίως έχουν κληθεί σε συμπληρωματική απολογία όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

  Οπερ σημαίνει… η ανάκριση ολοκληρώνεται. Αμέσως μετά η ανακρίτρια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί ποιοι και για ποιες κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα κατηγορητήρια των συνιδρυτών της εταιρείας έχει επεκταθεί η περίοδος χειραγώγησης της μετοχής από το 2008 ως το 2018, προστέθηκαν επιμέρους πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ έχει διευρυνθεί η χρονική περίοδος για ευνοϊκή ενημέρωση τους.

  Ο εξ απορρήτων του Τζώρτζη και «οι ανάγκες» των ισχυρών συμμάχων

  Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Folli Follie αποδεικνύεται ο εξ απορρήτων του τότε διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Ο Ν.Σ. αμέσως μετά την αποκάλυψη της έκθεσης του QCM για τα πειραγμένα οικονομικά στοιχεία (4 Μαϊου 2018) φαίνεται πως ανέλαβε ρόλο ενδιάμεσου, στην προσπάθεια της οικογένειας να επιτύχει κυβερνητική κάλυψη. Το λιγότερο που επιδίωκαν οι Κουτσολιούτσοι ήταν να καθυστερήσουν την έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ώστε να κερδίσουν χρόνο.

  Σαφώς και αποτελεί αντικείμενο έρευνας των αρχών εάν τα όσα υποστηρίζει ο υπάλληλος στα email του, έλαβαν χώρα. Το γεγονός ωστόσο ότι η ηλεκτρονική αλληλογραφία καταλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο στην ενδιάμεση έκθεση του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της Price Water House Coopers αποδεικνύει ότι, τουλάχιστον εν πρώτοις, δεν ερμηνεύεται ως αερολογίες του συντάκτη της.

  Πολλώ μάλλον όταν σε αυτά τα email υπάρχουν αναφορές που ευθέως και ξεκάθαρα παραπέμπουν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές και δωράκια στους «ισχυρούς συμμάχους» που θα στήριζαν τους Κουτσολιούτσους, παρεμβαίνοντας με την πολιτική τους ισχύ, ώστε να μην γίνουν άμεσα έλεγχοι στα οικονομικά της εταιρείας.

  Το email του υπεύθυνου ασφαλείας στον υιό Κουτσολιούτσο χρήζει εις βάθος έρευνας. Γράφει ο υπάλληλος στο αφεντικό του:

  «Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80). Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email, ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πώς προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

  Η απάντηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ήταν «ναι». Μονολεκτική. Όπως ακριβώς του ζητήθηκε.

  Πλέον η ηλεκτρονική αλληλογραφία υπαλλήλου- Τζώρτζη Κουτσολιούτσου βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

  Εάν ο εισαγγελέας σκοντάψει σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών, τότε θα διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή.

  Για τους βουλευτές έχει δικαίωμα να κάνει προκαταρκτική εξέταση, όπως και για οποιοδήποτε μη πολιτικό πρόσωπο προκύψουν ενδείξεις εμπλοκής σε παράνομες συναλλαγές.

  Διαβάστε επίσης:

  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Τα «καυτά» ερωτήματα για τη διαχείριση του σκανδάλου της Folli Follie επί διοικήσεως Γκότση

  Τι ρόλο είχε στην υπόθεση Folli Follie δικηγόρος, σύζυγος διάσημου υπουργού; Ας απαντήσει ο κ. Χ. Γκότσης 

  Άρθρο παρέμβαση: Βοήθησαν οι Φλαμπουράρης και Χαρίτσης και με ποιον τρόπο τους Κουτσολιούτσους της Folli Follie να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο;    ΣΧΟΛΙΑ