• Business

    PTC: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια ServiceMax – Στο $1,5 δισ. το τίμημα

    • NewsRoom


    Η εταιρεία λογισμικού PTC έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι προχωρά στην εξαγορά του παρόχου λογισμικού μέσω cloud ServiceMax, έναντι τιμήματος 1,46 δισ. δολαρίων σε μετρητά, στην προσπάθειά της 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, στο πλαίσιο της προσπάθειά της να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της διαχείρισης του κύκλου ζωής προϊόντων.

    Η συμφωνία προβλέπει καταβολή του τιμήματος της εξαγοράς σε δύο στάδια. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η PTC θα καταβάλει το ποσό 808 εκατ. δολαρίων στην ServiceMax με το κλείσιμο της συμφωνίας, κάτι που αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου, και το ποσό των 650 εκατ. δολαρίων τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.

    Τι ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος

    Η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει τις ταμειακές ροές της PTC στην οικονομική χρήση του 2023. Η PTC και η ServiceMax βοηθούν αμφότερες τους κατασκευαστές περίπλοκων προϊόντων, όπως τα βιομηχανικά προϊόντα και τα προϊόντα αεροδιαστημικής, να παρακολουθούν τα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

    Σημειώνεται ότι η Silver Lake είχε αγοράσει πλειοψηφικό ποσοστό στη ServiceMax το 2019. “Η PTC είναι η μόνη εταιρεία που θα είναι σε θέση να προσφέρει στους κατασκευαστές ολοκληρωμένη εικόνα για τα προϊόντα τους σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PTC, Jim Heppelmann.

    Η Centerview Partners LLC διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της PTC για τη συναλλαγή.

    Διαβάστε επίσης

    Energean: Το 2023 οι αποφάσεις για τα νέα κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου

    Limit up πάνω από 8% για την Macy’s αφού αναβάθμισε το guidance



    ΣΧΟΛΙΑ