• Business

    Limit up πάνω από 8% για την Macy’s αφού αναβάθμισε το guidance

    • NewsRoom


    Έντονα ανοδικά κινείται ο τίτλος της Macy’s αφότου αναβάθμισε την πρόβλεψη για κέρδη της στο 2022, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για είδη πολυτελείας στο τρίτο τρίμηνο. H αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων ολοκλήρωσε το τρίμηνο με κέρδη 0,52 δολάρια ανά μετοχή την ώρα που η αγορά περίμενε να εμφανίσει μόλις 0,19 δολ. ανά μετοχή.

    Τα έσοδα της Macy’s στο ίδιο διάστημα ήταν εναρμονισμένα με την εκτίμηση 5,2 δισ. δολάρια, αν και οι συγκρίσιμες πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 3,1%.sε αυτό το κλίμα, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του 2022 στο εύρος των 4,07 έως 4,27 δολ. ανά μετοχή, ενώ προηγουμένως τα τοποθετούσε στα 4 έως 4,20 δολάρια.

    Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Macy’s ενισχύεται έως και 8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street. Οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας που συντηρήθηκαν σε σχετικά καλό επίπεδο έδωσαν ώθηση στη Macy’s, καθώς οι αγοραστές με υψηλότερα εισοδήματα έδειξαν πρόθεση να συνεχίσουν να ξοδεύουν.

    Από την άλλη βέβαια, όπως ανέφερε η εταιρεία, “οι πελάτες μας με μεσαίο εισόδημα συνέχισαν να αγοράζουν λιγότερα αντικείμενα ανά ταξίδι” και να προσανατολίζονται σε επωνυμίες βάσει κόστους.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο Θέρμανσης: Την 6η φθηνότερη τιμή μεταξύ 26 κρατών της ΕΕ η Ελλάδα (πίνακας)

    Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη Tabas – Επιταχύνει την επέκταση στη Λ. Αμερική

    Rolex: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος, γόνος δυναστείας της Γενεύης



    ΣΧΟΛΙΑ