• Business

    Ψυττάλεια: Σε ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ το έργο των 325 εκατ. ευρώ – Απέσυρε την προσφυγή η Intrakat

    Ψυττάλεια: Κλείνει ο διαγωνισμός «σήριαλ» - ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ επίσημα οι ανάδοχοι

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ, Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος & Εκτελεστικός Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ


    Αίσιο τέλος είχε ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ψυττάλεια με αναθέτουσα αρχή την ΕΥΔΑΠ που είχε καταντήσει «σήριαλ».

    Με αποτέλεσμα  η ανάδοχος να είναι η Κοινοπραξία των ΑΚΤΩΡΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, η οποία έδωσε τη μόνη παραδεκτή προσφορά που ανήλθε στα 205 εκατ. ευρώ δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έκπτωση 36% επί της αρχικής τιμής του έργου (325 εκατ. ευρώ).

    Για το έργο είχαν  υποβάλει προσφορές όλες οι μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες. Ωστόσο, ο διαγωνισμός είχε εγκλωβιστεί σε έναν  κυκεώνα προσφυγών και νομικών διαξιφισμών. Μήλον της έριδος ήταν το γεγονός ότι τα άλλα δύο σχήματα, τα οποία ήταν οι INTRAKAT- Suez International –ΤΕΡΝΑ και Mytilineos- Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Κωνσταντινίδη, που είχαν υποβάλλει προσφορές, αποκλείστηκαν από τη διαγωνιστική διαδικασία.

    Η τελευταία πράξη πριν πέσει η «αυλαία» για το αίσιο τέλος της υπόθεσης, που διήρκησε τουλάχιστον δυόμιση χρόνια καθώς προκηρύχθηκε κατά το Β’ Τρίμηνο του 2019, ήταν η προσφυγή της Intrakat στην Αρχή Έγκρισης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ). Η εταιρία είχε ουκ ολίγες φορές αναφέρει πως θα δώσει μάχη για το έργο και διεκδικούσε το άνοιγμα όλων των προσφορών, ώστε να φανεί ποιο σχήμα είχε δώσει την καλύτερη προσφορά.

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, είχε δηλώσει πρόσφατα στο mononews.gr  ύστερα από την τελευταία προσφυγή της εταιρείας στην ΑΕΠΠ, πως «Πρόκειται για την τελευταία προσφυγή που κάνουμε για το συγκεκριμένο έργο. Επιδιώκουμε για μία τελευταία φορά να ανοίξουν και οι υπόλοιπες προσφορές, αλλά πρόκειται για ένα τούνελ δίχως φως».

    Πλέον το επόμενο βήμα είναι η επίσημη ανάδειξη της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ ως αναδόχου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μέσω απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ που αναμένεται να ληφθεί εντός ημερών. Έπειτα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης, η οποία τοποθετείται στα τέλη Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Σουρέτης (Intrakat): Δίνουμε την τελευταία μάχη για την Ψυττάλεια – Τούνελ δίχως φως στον διαγωνισμό

    ΑΚΤΩΡ: Στο 36% η έκπτωση για την Ψυττάλεια- Νηνεμία ή τρικυμία στην αγορά;



    ΣΧΟΛΙΑ