• Business

    Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στα «πράσινα» σχέδια της Mytilineos

    Mytilineos: Υπογραφή συμφωνίας με τη ΔΕΗ - Η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα είναι μία πράσινη βιομηχανία

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MYTILINEOS


    Σχεδόν κατά 4 φορές καλύφθηκε η έκδοση του νέου «πράσινου» ομολόγου της Mytilineos, σημειώνοντας ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος, αφού το βιβλίο προσφορών έμεινε ανοικτό για λιγότερο από 24 ώρες.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 2,25%.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω ακριβώς του μεγάλου ενδιαφέροντος, το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο των €500 εκατ. της Mytilineos άνοιξε χθες, μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματιζόμενο.

    Το ομόλογο είναι «πράσινο», τύπου senior χωρίς εξασφαλίσεις, διάρκειας 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητό) και αναμένεται να λάβει διαβάθμιση «BB-/BB» από S&P και Fitch αντίστοιχα.

    Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

    Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

    Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

    Ημερομηνία διακανονισμού είναι η 28η Απριλίου 2021.

    Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και θα διέπεται από το Δίκαιο της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Τι θα κάνει τα 500 εκατ. ευρώ από το ομόλογο – Οι υπεραξίες και οι προοπτικές



    ΣΧΟΛΙΑ