• Business

    Προς υπογραφή η συμφωνία δωρεάς Lamda – Ελληνικόν ΑΕ για τις πρώτες κατεδαφίσεις στο Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Πιθανότατα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικό ΑΕ και της Lamda Development η συμφωνία δωρεάς που θα ανοίξει το δρόμο για τις πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό.

    Παράλληλα, το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν οι πρώτες κατεδαφίσεις από την Intrakat, η οποία έχει επιλεγεί από την Lamda, εκτός απρόοπτου, τον Ιούνιο. Το κόστος των πρώτων αυτών κατεδαφίσεων είναι 2,7 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το γραφείο Ελληνικού που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ως αυτοτελής υπηρεσία υπαγόμενη στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο εξής, καθώς στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παρακολούθηση της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και των πράξεων που εκδίδονται σε εκτέλεση αυτού, η έκδοση αδειών δόμησης και κατεδάφισης, καθώς και η χορήγηση κάθε άλλης άδειας ή έγκρισης που είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των έργων και δραστηριοτήτων, λειτουργώντας ως υπηρεσία μιας στάσης.

    Στο μέτωπο του διαγωνισμού για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό, έπειτα από το άνοιγμα της τεχνικής προσφοράς της κοινοπραξίας Inspire Athens, των Mohegan Gaming και Entertainment – ΓΕΚ Τέρνα την περασμένη Πέμπτη, η Hard Rock International (HRI) έχει το δικαίωμα να κάνει παρατηρήσεις επί αυτής έως το τέλος της εβδομάδας.

    Υπενθυμίζεται ότι η HRI έχει υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα ακύρωσης κατά του αποκλεισμού της, ως εκ τούτου βάσει της σχετικής νομολογίας παρακολουθεί τη διαδικασία. Ενδεχομένως να κάνει και ενστάσεις όσον αφορά στο πρακτικό αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς της κοινοπραξίας Inspire Athens στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), όταν αυτό θα εγκριθεί από την ΕΕΕΠ (Αρχή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων).



    ΣΧΟΛΙΑ