• Business

    Προς αναβολή η Γενική Συνέλευση της Creta Farms

    • Δημήτρης Κόκκορης

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σε αναβολή οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η προγραμματισμένη για αύριο γενική συνέλευση της πολυσυζητημένης Creta Farms, στην οποία και μαίνεται ο πόλεμος μέχρι τελικής πτώσεως ανάμεσα στους αδελφούς Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη που είναι και οι βασικοί μέτοχοι της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, για διάστημα περίπου 3 εβδομάδων, έχει τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών οι οποίες και βρίσκονται σε συνεχείς διεργασίες για την επόμενη ημέρα στην Creta Farms.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, αν και πηγές της αγοράς τη θεωρούν δεδομένη.

    Παραμένει άγνωστο αν κάποιο από τα δύο αδέλφια ζητάει να παραταθεί ο χρόνος διενέργειας της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ή αν όλα αυτά γίνονται κατόπιν υποδείξεως των τραπεζών.

    Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, με βάση τα επίσημα στοιχεία, φέρεται να κατέχει το 41,51% των μετοχών της Creta ενώ ο αδελφός του Μάνος έχει το 40,87%.

    Στις τράπεζες έχει δοθεί ενέχυρο το 19% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο αλλαντοβιομηχανίας, η οποία εδώ και μέρες έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, πλην όμως τα δικαιώματα ψήφου εξακολουθούν να τα κατέχουν οι αδελφοί Δομαζάκη. Μέχρι πρότινος τουλάχιστον καθώς οι εξελίξεις γύρω από την εταιρεία είναι πυκνές.



    ΣΧΟΛΙΑ