• Business

    Προγραμματική Σύμβαση ΟΣΕΘ και Αττικό Μετρό

    • NewsRoom


    Έπεσαν οι υπογραφές στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)  Α.Ε. και της Αττικό Μετρό που σχεδιάστηκε με στόχο την ομαλή υλοποίηση του συνόλου των μελετών αλλά και των συνοδών έργων του Σταθμού Μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, η  στενή συνεργασία των δύο φορέων αποσκοπεί στην προσεκτική αξιολόγηση, τον έλεγχο και στην τελική έγκριση σειράς μελετών για τα έργα εύρυθμης κυκλοφορίας, σύγχρονων προσβάσεων, άνετης εξυπηρέτησης και μετεπιβίβασης στον πολυτροπικό σταθμό που θα δημιουργηθεί σε κατάλληλους χώρους στην επέκταση της οδού Μιχ. Ψελλού.

    Προβλέπεται, ακόμη, η  εκπόνηση μελετών αρχιτεκτονικής αποκατάστασης, ώστε ο μετακινούμενος να χρησιμοποιεί με ασφάλεια και άνεση τους χώρους της περιοχής μόλις λειτουργήσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχει επίσης προγραμματίσει σειρά έργων για πολυθεματικό χώρο αναψυχής και άλλους κοινόχρηστους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, δήλωσε ότι ένας μαραθώνιος σύνθετων μελετών που ανέλαβε ο Οργανισμός ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και η συνεργασία που σφραγίζεται με αυτή την Προγραμματική Σύμβαση θα καταλήξει σε επόμενο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕΘ, Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την έναρξη της φάσης των έργων ολοκλήρωσης των χώρων.

    Εκεί η έμφαση θα δοθεί στα περιβαλλοντικά, το ανάγλυφο, τα κυκλοφοριακά, τον φωτισμό και την ευρυθμία των προσβάσεων του τερματικού χώρου, τα σύνθετα γεωτεχνικά και υδραυλικά θέματα αλλά και τη μορφολογία που θα προσδώσει στο σταθμό μετεπιβίβασης Ι.Χ., λεωφορείων και μετρό, την εικόνα ενός σύγχρονου λειτουργικού χώρου βιώσιμων μετακινήσεων. Ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την άψογη συνεργασία και στήριξη.

    Διαβάστε επίσης

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για τα πρόσθετα έργα αξίας 23 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η κοινοπραξία Hitachi-Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ