• Business

    Πόσα χάνει η Deca του Δασκαλόπουλου από τη μετοχή της Akazoo

    • NewsRoom

    Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος


    Στα 4,4 εκατ. δολάρια ή 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η μετοχική συμμετοχή που έχει η Deca Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στην Akazoo.

    Η συμμετοχή αυτή είναι της τάξης του 4% και προέρχεται έμμεσα από την επενδυτική θέση που έχει πάρει η Deca, ως αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama fund, στην InternetQ όπου και κατέχει το 11,5%.

    Όπως έχει αναφερθεί παλαιότερα, η επενδυτική συμμετοχή της Deca, η οποία, πέραν του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, πλαισιώνεται και από άλλα επιχειρηματικά κεφάλαια, είχε αρχικό κόστος 12 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, το αρχικό κόστος της τοποθέτησης είναι αυτό, τότε οι απώλειες αντιστοιχούν στα 8 εκατ. ευρώ, με βάση τουλάχιστον τη μέχρι τώρα χρηματιστηριακή εικόνα που παρουσιάζει η Akazoo στην αγορά του NASDAQ όπου είναι εισηγμένη.

    Η χρηματιστηριακή αξία της Akazoo μετά τη χθεσινή «επίθεση» που έκανε το fund QCM του Gabriel Grego διαμορφώνεται στα 110,4 εκατ. δολάρια. Έχοντας υποχωρήσει κατά περίπου 17,2% στη διάρκεια της χθεσινής, ταραγμένης συνεδρίασης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ιστορικό υψηλό για την Akazoo ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η κεφαλαιοποίησή της είχε αναρριχηθεί στα 353,3 εκατ. δολάρια. Επίπεδο από το οποίο έχει υποχωρήσει τώρα κατά 68,5% περίπου.

    Στην εν λόγω εταιρεία, η Deca δεν έχει κανένα απολύτως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και επί της ουσίας εκείνο που περιμένει είναι μια σαφή τοποθέτηση της Akazoo για τα όσα της καταμαρτυρεί το QCM.

    Με δεδομένη τη μετοχική σχέση που προκύπτει ανάμεσα στην InternetQ και την Akazoo, η πρώτη φαίνεται ότι ελέγχει το 34,78% της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το Tosca fund είναι εκείνο που έχει τη θέση του μετοχικού «οδηγού» καθώς το ποσοστό του βρετανικού fund εκτιμάται ότι κινείται στη ζώνη του 45%.



    ΣΧΟΛΙΑ