• Business

    Akazoo: Αιχμές κατά του πρώην CFO από το QCM

    • NewsRoom


    Νέο υλικό, το οποίο αφορά αυτήν τη φορά συγκεκριμένα τον κ. Πάρη Τριανταφυλλίδη, πρώην οικονομικό διευθυντή της Akazoo, έδωσε στη δημοσιότητα το fund QCM μετά την «επίθεση» που εξαπέλυσε στην εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία.

    Στο νέο αυτό υλικό, το fund του Gabriel Grego αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Τριανταφυλλίδη για το γεγονός ότι έφυγε από την Akazoo μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq, αλλά και γιατί φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από τη σχέση που είχε με την εταιρεία.

    Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του QCM, ο κ. Τριανταφυλλίδης:

    – Διετέλεσε CFO (σ.σ. στο έγγραφο, στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρεται εκ παραδρομής CEO αντί CFO) από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

    – Παραιτήθηκε μόλις έναν μήνα μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.

    – Σύμφωνα με διάφορες πηγές, είναι σήμερα ένας άνετος οικονομικά επενδυτής της αγοράς ακινήτων.

    Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο προφίλ του κ. Τριανταφυλλίδη στο LinkedIn δεν αναφέρεται καν η Akazoo, παρότι εργαζόταν στην εταιρεία για τέσσερα χρόνια ως οικονομικός διευθυντής, καθώς και ότι άλλαξε το προφίλ του στο LinkedIn μετά την «επίθεση» του QCM.

    Το fund αποδίδει την κίνηση αυτή, να αλλάξει το προφίλ του στο LinkedIn, σε μια απόπειρα του κ. Τριανταφυλλίδη να πάρει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από τον ρόλο που είχε ως CFO της Akazoo, μετά την «επίθεση» του QCM.

    Τώρα, ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει στο προφίλ του ότι από το 2017 έως το 2019 ήταν απλά «σύμβουλος» και εργαζόταν ως «ανεξάρτητος σύμβουλος», χωρίς να αναφέρεται ούτε η Akazoo ούτε ο ρόλος του ως CFO κατά την περίοδο 2016-2019, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στην Alpha Αστικά Ακίνητα.

    Ωστόσο, πέραν των στοιχείων αυτών και των όποιων ερωτηματικών που μπορεί να δημιουργούν, δεν είναι σαφές για τι ακριβώς κατηγορεί τον κ. Τριανταφυλλίδη το QCM. Γιατί η αλλαγή ενός προφίλ στο LinkedIn και μόνο δεν πιστοποιεί απαραιτήτως κάποιο κακώς κείμενο (πέραν ίσως μιας προσπάθειας «εξωραϊσμού» του επαγγελματικού προφίλ του και αποστασιοποίησης σε μια αρνητική συγκυρία, για την οποία θα μπορούσε σίγουρα να εκφράσει κανείς άποψη ή αντίρρηση, αλλά όχι και να τον καταδικάσει).



    ΣΧΟΛΙΑ