• Business

    Πώς ο κροίσος Warren Buffet έχασε 6,2 δισ. σε μία εβδομάδα

    • NewsRoom
    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett

    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett


    Τριγμούς στα χρηματιστήρια προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί επιβολής δασμών σε κινεζικές εισαγωγές και ένας από τους μεγάλους χαμένους της υπόθεσης αυτής ήταν ο Αμερικανός κροίσος Warren Buffet ο οποίος είδε την περιουσία του να μειώνεται, χάνοντας μέσα σε μία μόλις εβδομάδα 6,2 δισ. δολάρια.

    Πλέον ο τρίτος κατά σειρά πλουσιότερος Αμερικανός έχει περιουσία 82,6 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes.

    O όμιλος του Buffett, η Berkshire Hathaway, διαθέτει περισσότερες από 60 θυγατρικές, έναν μεγάλο αριθμό κατασκευαστικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων.

    Οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα από τον φόβο ενός εμπορικού πολέμου. Έτσι, από την περασμένη Δευτέρα η μετοχή του ομίλου έχασε κατά 7%, γεγονός που επηρέασε την περιουσία του Buffet.

    «Η στρατηγική είναι να βρεις μια καλή επιχείρηση με βιώσιμο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που να διοικείται από ικανούς και τίμιους ανθρώπους, και να είναι διαθέσιμη σε τιμή που να έχει νόημα» είχε πει ο Buffett στο Forbes ερωτηθείς για το τι τον οδηγεί στις επιχειρηματικές επιλογές του. «Χρειαζόμαστε κάτι που θα αποδίδει κέρδος σε 10, 20 και 30 χρόνια από σήμερα. Και μετά χρειαζόμαστε μια διοικητική ομάδα που θα θαυμάζουμε και θα εμπιστευόμαστε» είχε τονίσει ο δισεκατομμυριούχος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Facebook: Ο Ζούκερμπεργκ ζητά και πάλι συγγνώμη για τη διαρροή δεδομένων χρηστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς οι φόροι «τσάκισαν» εισοδήματα και κατανάλωση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιτσιόρλας: Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο



    ΣΧΟΛΙΑ