• Business

    Πώς γύρισε το παιχνίδι ο Τηλέμαχος Λαβίδας

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm


    Με χρηματιστηριακή απόδοση 176% σε 15 μήνες, και οι πιο σκληροί επικριτές του Τηλέμαχου Λαβίδα θα πρέπει να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος.

    Μέσα σε 1,5 χρόνο ό,τι έχει πει ο επιχειρηματίας στους επενδυτές, στην αγορά βγήκε.

    Δεν είναι τυχαίο ότι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 22 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Γουλανδρή για τη δραστηριοποίηση στην φαρμακευτική κάνναβη στο επιβλητικό ακίνητο επί της οδού Ερατοσθένους στην καρδιά του Παγκρατίου, όλα τα βαριά ονόματα της ελληνικής τραπεζικής βιομηχανίας: Μεγάλου (Πειραιώς), Τανισκίδης (Optima), Bρεττού (της αναγεννημένης Αττικής), Bασιλείου (Eurobank, αναπληρωτής CEO).

    Aν αυτό δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην αλλαγή σελίδας που επιχείρησε από το καλοκαίρι του 2022 στην εταιρεία που κληρονόμησε ο Τηλέμαχος και οι αδερφές του από τον πατέρα του αείμνηστο Θανάση Λαβίδα, τότε τι;

    Από την ανυπαρξία και την χρηματιστηριακή απαξίωση της περασμένης δεκαετίας που οι εργαζόμενοι κοιταζόντουσαν με απορία στα μάτια για το αν θα έπρεπε να ανοίξουν το air condition για να ζεσταθούν το χειμώνα και οι μέτοχοι έπρεπε να ανατρέξουν στο λεξικό για να δουν τι σημαίνει η λέξη μέρισμα (τώρα υπάρχει δέσμευση από τα φετινά κέρδη για το 2025), ο Τηλέμαχος Λαβίδας και η ομάδα του, οι κ.κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager και Βασίλης Μπαλούμης CFO, έχουν γυρίσει το παιχνίδι.

    Αν φανταστεί κανείς πως 1,5 χρόνο μετά ο Τηλέμαχος Λαβίδας, αυτός και οι αδερφές του, δεν παίρνουν ούτε σεντ από την εταιρεία, έχει φέρει νέα brands (π.χ. Λοναρίντ), έχει κλείσει μη επικερδείς δραστηριότητες (π.χ. μία φαρμακαποθήκη), έχει κάνει οικονομίες κλίμακος και ταυτόχρονα μπαίνει πρώτος σε μία ανερχόμενη αγορά, αυτής της φαρμακευτικής κάνναβης που θα δώσει κατ’ ελάχιστο φέτος 8,5 εκατ. ευρώ στις πωλήσεις.

    Με όποιο από τα διοικητικά στελέχη κι αν μιλήσει κανείς διαπιστώνει ότι ενώ μπορεί κάτι να ανακοινώνεται σήμερα, αλλά ο Λαβίδας ήδη βρίσκεται σε συσκέψεις με το επιτελείο του για το επόμενο project. Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά αναφέρουν πως, «πολιτική μας είναι να έχουμε εναλλακτικές επιλογές και να προσθέτουμε νέες δραστηριότητες, αν διαπιστώσουμε πως αυτές ικανοποιούν τα κριτήρια αποδοτικότητας που έχουμε θέσει».

    Τι σημαίνει η νέα αγορά φαρμακευτικής κάνναβης που δημιουργείται στην Ελλάδα σήμερα. Μόνο στο Ισραήλ που είναι χώρα σχεδόν ιδίου πληθυσμιακού μεγέθους με την Ελλάδα, η συγκεκριμένη αγορά υπολογίζεται στα… 400 εκατ. ευρώ.

    Στην Ελλάδα οι γιατροί περνούν ήδη από εκπαίδευση για τη σχετική συνταγογράφηση για συμπολίτες μας χρονίως πάσχοντες, ενώ ο υπουργός Υγείας ανέφερε από την ίδια εκδήλωση την περασμένη Πέμπτη (αν και καθυστέρησε… 45 λεπτά) ότι η Ελλάδα χωράει μέχρι 10 εταιρείες που θα επεξεργάζονται την φαρμακευτική κάνναβη, εκτός της Tikun (το προϊόν της οποίας θα εμπορεύεται και θα διακινεί η Lavipharm).

    Tα καλά νέα για τους μετόχους δεν σταματούν εδώ: Τα οικονομικά αποτελέσματα της Laviρharm για το 2023 (ανακοινώνονται στις 28 Φεβρουαρίου) ξεπέρασαν τις προβλέψεις του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ, αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ αισιοδοξία επικρατεί ότι η επιβεβαίωση των στόχων που προβλέπονται στο business plan της εταιρείας θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά και η κεφαλαιοποίηση ξεπερνάει πλέον τα 157 εκατ. ευρώ.

    Μια όμορφη οικογένεια

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στην οικογένεια. Ο έρωτάς όταν γνώρισε πριν από μερικά χρόνια την πανέμορφη και ιδιαίτερα στυλάτη, ιταλικής καταγωγής, Κατερίνα Ρανταέλι, κατέληξε σε γάμο τον Σεπτέμβριο του 2017. Ενας γάμος που συζητήθηκε όσο λίγοι στην κοσμική Αθήνα καθώς το ταιριαστό ζευγάρι έλαμπε. Ο γάμος τους και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση των δύο παιδιών τους, 4 και 6 ετών.

    Τηλέμαχος Λαβίδας και Κατερίνα Ρανταέλι

    Η Κατερίνα Ρανταέλι – Λαβίδα είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων που τη συναντά κανείς μόνο σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καυώς έχει αφιερωθεί στην οικογένειά της και στηρίζει τον σύζυγό της στα επιχειρηματικά του βήματα.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Διάθεση του πρώτου τοπικώς παραγόμενου προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης

    Lavipharm: Στα 8,5 εκατ. ευρώ η συντηρητική εκτίμηση για αύξηση στις πωλήσεις φέτος από την φαρμακευτική κάνναβη

    Lavipharm: Γιατί σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για απογείωση του EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ