• Business

    Lavipharm: Γιατί σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για απογείωση του EBITDA

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, επικεφαλής Lavipharm


    Ιστορική μέρα η σημερινή για την Lavipharm, καθώς 1,5 χρόνο μετά την αύξηση κεφαλαίου που άλλαξε τον ρου της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή θάλασσα, γίνεται πράξη η είσοδό της στην φαρμακευτική κάνναβη και όλα δείχνουν πως πραγματώνεται ο στόχος για εκτίναξη των EBITDA ως το 2025.

    Σήμερα, παρουσία άλλωστε του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω της Ticun, μία νέα αγορά ανοίγεται στην Ελλάδα, της φαρμακευτικής κάνναβης.

    Οι εγκαταστάσεις της Tikun Olam Europe με έδρα την Ελλάδα, εκτείνονται σε μια περιοχή 56.000 τ.μ. στην Πελοπόννησο (Εξαμίλια, Κορινθίας).

    Το εργοστάσιο περιλαμβάνει τρεις μονάδες, τη μονάδα θερμοκηπιακής καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης (16.000 τ.μ.), τη μονάδα πρωτογενούς επεξεργασίας των συλλεγόμενων φυτών (1.000 τ.μ.) και τη μονάδα παραγωγής & συσκευασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης (1.500 τ.μ.). Τα θερμοκήπια εκτείνονται σε μικτή έκταση 21.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν τα απαραίτητα ξεχωριστά «διαμερίσματα» για τη διενέργεια των διαφόρων σταδίων ανάπτυξης των φυτών.

    Στην εγκατάσταση υπάρχουν επιπλέον: ειδικοί χώροι αποθήκευσης πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, βοηθητικά κτίρια και κτίριο διοίκησης.

    Ο ρόλος της Lavipharm είναι να αναλάβει τη διάθεση αυτών των προϊόντων στην Ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης ο τζίρος από τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα το 2024 αναμένεται να ανέλθει στα 8,5 εκατ. ευρώ, το 2025 στα 10,6 εκατ. ευρώ και το 2026 στα 15,7 εκατ. ευρώ.

    Η συνεισφορά στα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να είναι σημαντική καθώς έχει υψηλό περιθώριο.

    Η Ambrosia Capital, σε ανάλυσή της για την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο είχε δώσει τιμή στόχο τα 0,95 ευρώ και σημείωνε πως τα προϊόντα αυτά σε συνδυασμό με το Catapresan, τα προϊόντα της Zentiva και οι εξαγορές φαρμάκων θα ωθήσουν τα κέρδη στις επόμενες χρήσεις.

    Μάλιστα ανέφερε πως τα EBITDA από 5,5 εκατ. ευρώ το 2022 θα φτάσουν στα 21,9 εκατ. ευρώ το 2025.

    Η διοίκηση της εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της φαρμακαποθήκης επικαιροποίησε τους στόχους για το τζίρο.

    Το 2023 περιμένει 52,2 εκατ. ευρώ, το 2024 72,5 εκατ. ευρώ, το 2025 86,13 εκατ. ευρώ και το 2026 102,6 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Το πετυχημένο deal του Τηλέμαχου Λαβίδα

    Συμμαχία Lavipharm-FAMAR: Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων

    Lavipharm: Νέο deal με τη Sanofi για την εξαγορά του φαρμάκου Flagyl®



    ΣΧΟΛΙΑ