• Business

    Πλαστικά Θράκης: Στα 212,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος του α’ εξαμήνου

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης

    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης


    Στα 212,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών πρώτου εξαμήνου για τα Πλαστικά Θράκης, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε €20,1 εκατ. σε σχέση με €62 το πρώτο εξάμηνο του 2021, λόγω της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων προϊόντων προστασίας από τον COVID-19.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τα €20,1 εκατ., τα €15,4 εκατ. αφορούν το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τα €4,7 εκατ. αφορούν πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με την προσωπική προστασία από τον COVID-19.

    Συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ήτοι με το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπου υπάρχει άμεση συγκρισιμότητα, τα Κέρδη προ Φόρων από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων έχουν υπερδιπλασιαστεί, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 133%, καταδεικνύοντας τη σημαντικά αυξημένη κερδοφορία, παρά τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες που επικράτησαν στην παγκόσμια αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και του εξαιρετικά αυξημένου κόστους α’ υλών, ενέργειας και μεταφορικών.

    Ειδικότερα, στον πίνακα παρουσιάζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2022, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Επισημαίνεται ότι οι διακοπτόμενες δραστηριότητες αφορούν στη διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας της θυγατρικής του Ομίλου στην Αμερική, Thrace Linq Inc.

    Σε επίπεδο ζήτησης, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2022 παρατηρήθηκε:

    • Αυξημένη ζήτηση για προϊόντα του κλάδου των κατασκευών.

    • Σταθερή ζήτηση για προϊόντα που απευθύνονται στον κλάδο των υποδομών και των μεγάλων έργων.

    • Υστέρηση στη ζήτηση στα περισσότερα προϊόντα του αγροτικού τομέα.

    • Σταθερή ζήτηση για προϊόντα που απευθύνονται στον τομέα της συσκευασίας.

    • Σημαντικά περιορισμένη ζήτηση στα προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19.

    • Διατήρηση του κόστους των πρώτων υλών σε υψηλά επίπεδα.

    • Σημαντικά αυξανόμενο κόστος ενέργειας, πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με το ήδη αυξημένο κόστος των τελευταίων μηνών, σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Αύξηση 193% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το α’ εξαμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ