• Business

    Πλαστικά Θράκης: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή βλέπει η Edison

    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης

    Κωνσταντίνος Χαλιορής. επικεφαλής της Πλαστικά Θράκης


    Στα 8,23€ εκτιμάται η μετοχή της Πλαστικά Θράκης επιδεικνύοντας μεγάλα περιθώρια ανόδου, παρά την αστάθεια του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Edison.

    Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις περί ανοδικής πορείας της κερδοφορίας EBITDA, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 4% από την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (εξαιρουμένων των προϊόντων προσωπικής προστασίας – PPE) και 22% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

    Παρά τη χαμηλή ζήτηση που εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η διοίκηση εκτιμά επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Επιπλέον, σε σύμπνοια με τις προβλέψεις της Edison, οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες, η διοίκηση εκτιμά ότι η κερδοφορία EBITDA κατά το 1ο εξάμηνο του έτους θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 25 εκ. €, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος (δεν συμπεριλαμβάνεται η κερδοφορία από τα προϊόντα προσωπικής προστασίας του 2022). Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της Edison κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, όπως δημοσιεύθηκαν πριν περίπου 2 εβδομάδες.

    Συγκεκριμένα, έπειτα από ένα δύσκολο 2022, η νέα έκθεση της Edison περιμένει ότι τα κέρδη EBITDA θα διαμορφωθούν στα 46.2 εκατ. € το 2023, ενώ από το 2024 αναμένεται αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας με τα EBITDA να φθάνουν τα 49.4 εκατ. €.

    Τοποθετώντας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής τη βιώσιμη ανάπτυξη στη βάση ενός ισχυρού πλάνου, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης εισάγοντας καινοτομίες υποστηρίζει με πράξεις τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Η πρόσφατη κατάκτηση της περίφημης Platinum θέσης στον δείκτη διαφάνειας Top 100 ESG του Forbes και η αξιολόγησή του με Β (ξεπερνώντας τον μέσο όρο παγκοσμίως) στην πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης CDP, αποδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Ποιες εισηγμένες είδαν οι Ελβετοί τραπεζίτες

    Helios – Reflect System (HRS)®: Καινοτομία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης για κατά 5% αυξημένη απόδοση των φωτοβολταϊκών πάρκων

    Πλαστικά Θράκης: 4% αύξηση EBITDA στο α΄τρίμηνο – Στα €0,19 το υπόλοιπο μερίσματος για 2022

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ