• Business

    Πέτρος Παππάς: «Ανάσα» για την Star Bulk με συμφωνίες αναδιάρθρωσης των δανείων της

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Σε συμφωνίες με 15 πιστωτές της για την αναδιάρθρωση των δανείων της κατέληξε η ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, πετυχαίνοντας την παράταση δανειακών αποπληρωμών ύψους 224 εκατομμυρίων δολαρίων κατά δύο χρόνια, καθώς και τη χαλάρωση των όρων των δανείων της μέχρι το τέλος του 2019, ενώ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας 51,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    «Αυτή η συμφωνία βοηθά την εταιρεία μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, ακόμα κι αν αυτές κρατήσουν μέχρι και το 2019, και μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε μία επακόλουθη ανάκαμψη της αγοράς», δήλωσε σχετικά ο Πέτρος Παππάς, προσθέτοντας: «Η συμφωνία βασίστηκε στις ισχυρές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει προϊόντος του χρόνου και με τα 15 τραπεζικά μας ιδρύματα και πιστωτικούς οργανισμούς και στην πίστη τους στο υψηλής ποιότητας management και τις χαμηλού κόστους λειτουργίες της Star Bulk».

    Η Star Bulk Carriers εκτιμά πως θα συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια με την προσφορά μετοχών της, στην οποία αναμένεται να συνεισφέρουν, αγοράζοντας μετοχές σε αντιστοιχία με το μερίδιό τους στην εταιρεία, ο Πέτρος Παππάς και οι μεγαλομέτοχοι Oaktree Capital Management και Caspian Capital.

    Εν τω μεταξύ, η Star Bulk επιβεβαίωσε την πώληση του χωρητικότητας 164.000 dwt Star Monisha (έτος κατασκευής 2001), ενώ αποκάλυψε παράλληλα την πώληση του χωρητικότητας 76.400 dwt Star Aline.

    Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακής εταιρείας, αυτά δείχνουν ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Star Bulk Carriers κατέγραψε μεγαλύτερες των αναμενομένων καθαρές ζημίες, ύψους 32,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και οι ζημίες αυτές ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015 (65 εκατομμύρια δολάρια). Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 69 σεντς του δολαρίου, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 66 σεντς του δολαρίου.

    Το EBITDA για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 1,63 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 6,26 εκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 5,7%, στα 52,6 εκατομμύρια δολάρια, όμως παράλληλα τα μέσα ημερήσια λειτουργικά έξοδα ανά πλοίο (σημειωτέον ότι κατά την ίδια περίοδο η εταιρεία είχε 71 πλοία) μειώθηκαν εντυπωσιακά κατά 12%.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/simeon-palios-kinisi-mat-apo-ti-diana-containerships/74254



    ΣΧΟΛΙΑ