ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρία capesize πλοία ηλικίας 15 ετών, ιδιοκτησίας του Χάρη Βαφειά, θα ναυλωθούν για τα επόμενα δύο χρόνια με ναύλους που σπάνια παρατηρούνται για πλοία αυτού του τύπου και ηλικίας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το tradewinds, ένας ναυλωτής συμφώνησε να πληρώσει μεταξύ 31.000 και 32.000 δολαρίων ημερησίως για να ναυλώσει τρία πλοία του στόλου της ναυτιλιακής Brave Maritime, που ανήκει στον Έλληνα εφοπλιστή. Πρόκειται για τα πλοία 182.100 dwt Cape Evoluzione, 179.300 dwt Cape Good Hope και 181.700 dwt Cape Horn (όλα ναυπηγημένα το 2010).
Σύμφωνα με τους ναυλομεσίτες, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ναύλου για τέτοια διάρκεια τα τελευταία 10 χρόνια.
Τα δεδομένα του Clarksons Shipping Intelligence Network δεν παρέχουν συγκριτικά στοιχεία για διετείς ναυλώσεις.
Ωστόσο, το αναφερόμενο επίπεδο ναύλων για τα τρία πλοία της Brave είναι σαφώς υψηλότερο από τα αντίστοιχα benchmarks της Clarksons για ναυλώσεις ενός και τριών ετών για πλοία ηλικίας 15 ετών, τα οποία διαμορφώνονται στα 25.250 και 22.325 δολάρια ημερησίως αντίστοιχα.
Κανένα από τα τρία capesize του Βαφειά δεν διαθέτει scrubber.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι low-cost αεροπορικές χάνουν το πλεονέκτημα της τιμής λόγω της αύξησης των καυσίμων
- Eurobank: Απέκτησε 1.837.451 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 3,297 ευρώ
- «Πράσινο φως» των ΗΠΑ για προσέγγιση ρωσικού τάνκερ στην Κούβα
- Goldman Sachs: Ευκαιρίες στα ευρωπαϊκά ακίνητα μετά τη βουτιά -14% – Πιέσεις από επιτόκια και πόλεμο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.