• Business

    Pasal Development: Κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών

    • NewsRoom
    Pasal

    Σωτήρης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Pasal Development


    Αύξηση κερδών παρουσιάζει η οικονομική χρήση του ομίλου Pasal Development για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

    Πιο αναλυτικά, τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) της εταιρείας ανήλθαν, το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 1,55 εκατ. ευρώ, έναντι 1,62 εκατ. το 2018.

    Παράλληλα, η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε, την 30.06.2019, σε 77,5 εκ. ευρώ.

    Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 118,59 εκ. ευρώ, έναντι 128,12 εκ. ευρώ την 31.12.2018.

    Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το ανήλθαν, το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε κέρδη 8,5 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,5 εκ. ευρώ το 2018.

    Σημειώνεται ότι τα κέρδη οφείλονται κυρίως στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και τη διαγραφή συσσωρευμένων τόκων.

    Επιπλέον, στις 29.03.2018, η Εταιρεία κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση επικύρωσης Συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση το άρθρο 106β του Ν.3588 και η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 29/8/2019.

    Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή εργαζόμενους. Με την Συμφωνία, η μητρική Εταιρεία μηδενίζει τον τραπεζικό της δανεισμό.

    Στη σχετική ανακοίνωση που κοινοποίησε η εταιρεία, αναφέρεται ότι η χρηματοοικονομική εξυγίανση, που επιτυγχάνεται με την έγκριση του σχεδίου, επιτρέπει την υγιή ανάπτυξη της PASAL, χωρίς τις δεσμεύσεις που προέρχονται από επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την κρίση, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές.

    Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Διοίκηση της PASAL, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στην συμμετοχή και ξένων επενδυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ