• Business

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΒΖ Παναγιώτης Αλεξάκης

    • NewsRoom
    αλεξακης

    Παναγιώτης Αλεξάκης


    Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης υπέβαλε σήμερα ο Παναγιώτης Αλεξάκης, σε μια περίοδο που η επιβίωση ή η κατάρρευση της ΕΒΖ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της. Η εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Προέδρου κ. Παναγιώτη Αλεξάκη.

    Ο κ. Αλεξάκης είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις 26 Οκτωβρίου 2017 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το νυν διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι οι έντονες αντιδράσεις των τευτλοπαραγωγών που οφείλονταν στην καθυστέρηση των πληρωμών τους είχαν προκαλέσει νωρίτερα μέσα στο 2018 την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα, ο οποίος και δεν αντικαταστάθηκε.

    Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί αν τελικώς θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες για την απόκτηση του ομίλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΒΖ βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκληρωτική κατάρρευσή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Βαρδινογιάννης για τη συμφωνία Motor Oil – ΟΣΕ: «Μετά από 6 χρόνια, έγινε το αυτονόητο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΒΖ: Μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών η εξόφληση των τευτλοπαραγωγών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΒΖ: Θα δώσει η πιστώτρια τράπεζα το «φιλί της ζωής» για το μέλλον της βιομηχανίας;



    ΣΧΟΛΙΑ