• Business

    Γ. Βαρδινογιάννης για τη συμφωνία Motor Oil – ΟΣΕ: «Μετά από 6 χρόνια, έγινε το αυτονόητο»

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος Coral, αντιπρόεδρος Motor Oil

    Γιάννης Βαρδινογιάννης, Πρόεδρος Coral, αντιπρόεδρος Motor Oil


    Την ικανοποίηση του για τη συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΣΕ αναφορικά με την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και άλλων βιομηχανιών της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων με το σιδηροδρομικό δίκτυο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Motor Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πρόκειται για ένα αίτημα του ομίλου της Motor Oil το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Βαρδινογιάννης, είχε κατατεθεί εδώ και 5 με 6 χρόνια και κατάφερε να υλοποιηθεί τώρα, υπό τη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

    «Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν», σημείωσε.

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Mοtor Oil Γιάννης Κοσμαδάκης εξήγησε πως θα κατασκευαστεί γραμμή περίπου 10 χιλιομέτρων που θα συνδέει το διυλιστήριο με τον ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με το βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

    Τόνισε πως σε ενάμισι χρόνο θα είναι έτοιμο το έργο, με προϋπολογισμό περί τα 12 εκατ. ευρώ τον οποίο θα καλύψει η Motοr Oil, αλλά και με τεχνική συνδρομή και εξοπλισμό του ΟΣΕ.

    Εκτός από το σιδηροδρομικό δίκτυο το έργο προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων αγωγών καυσίμων και δύο αγωγών οπτικών ινών, ο ένας για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και ο άλλος για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοχάρης είπε πως «η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών του ΟΣΕ για τη σύνδεση σιδηροδρομικών δικτύων και την ένταση από την πλευρά της σημερινής διοίκησης που ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό διάστημα. Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα με στόχο να ενισχύει την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομκού δικτύου», σημείωσε.

    «Η βασική αρχή της κυβέρνησης για στις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στην υπηρεσία των παραγωγικών δυνάμεων και των κοινωνικών αναγκών. Η συμφωνία που έγινε υπηρετεί αυτή την αρχή» είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής».

    Σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν υποδομές της Motοr Oil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Βαρδινογιάννης: Ένα VLCC 15ετίας για την Avin International

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: B. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει τη διεύρυνση του στόλου της η Avin. Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ