• Business

    Παρασκήνιο: Γιατί παραιτήθηκε ο Ν. Κανελλόπουλος από την Folli Follie

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Εντύπωση προκάλεσε –τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν την υπόθεση- η κίνηση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ζητήσει την αντικατάσταση του Νίκου Κανελλόπουλου. Περισσότερη ίσως και από την κίνησή του να ζητήσει την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

    Και αυτό γιατί ο Νίκος Κανελλόπουλος θεωρούνταν πως ανήκε στο περιβάλλον της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια διάσωσης της αμαρτωλής εταιρείας. Δεν δίστασε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από διαφορετικά πόστα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στοχεύοντας πάντοτε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Και το βασικότερο πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Folli Follie αξίζει να συνεχίσει, έστω και με άλλη μετοχική σύνθεση.

    Είναι, όπως λέει σε συνομιλητές του, από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που πέτυχε τόσα πολλά σε διεθνές επίπεδο, έχτισε ένα τόσο αναγνωρίσιμο brand και διέγραψε μια τόσο μοναδική πορεία. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι που κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» από τις αποκαλύψεις του QCM του Gabriele Grego για την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων από τους τότε διοικούντες. Ο κ. Κανελλόπουλος βέβαια δεν περίμενε την αντικατάστασή του, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο από τα υπόλοιπα μέλη που ζητά ο Δ. Κουτσολιούτσος να αλλάξουν στην επικείμενη γενική συνέλευση.

    Τι τον οδήγησε λοιπόν στην απόφαση να παραιτηθεί; Γιατί επέλεξε να κλείσει έτσι το κεφάλαιο Folli, στο οποίο έδωσε τόσα πολλά;

    Η παραίτηση για τον κ. Κανελλόπουλο ήταν μονόδρομος. Η δεοντολογία και οι κώδικες που λειτουργεί δεν άφηναν περιθώρια για άλλες σκέψεις. Από την στιγμή που ο βασικός μέτοχος ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, θεώρησε πως έπρεπε να αφήσει τη θέση του. Δεν σκόπευε να γαντζωθεί σε μια καρέκλα και να περιμένει την αντικατάστασή του. Επιπλέον, θεωρεί πως δεν νομιμοποιείται για το διάστημα των 15 ημερών μέχρι την γενική συνέλευση να λαμβάνει αποφάσεις που θα δεσμεύουν την εταιρεία και τα στελέχη που θα παραλάβουν την σκυτάλη. Από την άλλη πλευρά πάντως δεν κρίνει όσους επέλεξαν διαφορετικά καθώς δεν θεωρεί πως έχει το αλάθητο, σημειώνοντας πως ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του.

    Ο κ. Κανελλόπουλος παρ’ ότι γνωρίζεται χρόνια με τον κ. Κουτσολιούτσο δεν είχε καμία προηγούμενη ενημέρωση για την χθεσινή κίνησή του. Ενημερώθηκε, προχθές το βράδυ, όπως και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα, πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο να μην περιμένει την γενική συνέλευση των μετόχων στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά να προχωρήσει άμεση στην αναδιοργάνωση, με βάση την πρόταση του Δ. Κουτσολιούτσου. Μια πρόταση που τελικά δεν έγινε δεκτή ενώ στη συνέχεια υπέβαλλε την παραίτησή του.

    Μιλώντας σε συνομιλητές του, ο κ. Κανελλόπουλος δεν κρύβει πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Folli και να επιθυμεί την διάσωσή της. Μάλιστα, δηλώνει πως θα στεναχωρηθεί αρκετά εάν τα πράγματα έχουν άσχημη κατάληξη καθώς έχει εργαστεί μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ατελείωτες ώρες για την επιτυχία της διάσωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ