• Business

    Πρωτοφανές! Ο Δ. Κουτσολιούτσος «ζητά και τα ρέστα»: Προτείνει να αλλάξει η διοίκηση στη Folli Follie με πρόσωπα της αρεσκείας του

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς ο βασικός μέτοχος και κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δ. Κουτσολιούτσος ζητά με επιστολή προς την εταιρεία να αλλάξει η σημερινή διοίκηση και να τοποθετούν πρόσωπα της αρεσκείας του.

    Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος ζητά να αντικατασταθούν ο πρόεδρος Αβ. Γούναρης και τα μέλη Κυριακός, Κεφαλογιάννης και Κανελλόπουλος με τον γενικό εμπορικό διευθυντή και την επικεφαλής προμηθειών του ομίλου. Μάλιστα, ζητά η παραπάνω πρόταση να περιληφθεί στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

    Ο 78χρονος επιχειρηματίας φέρεται δυσαρεστημένος με τους χειρισμούς των μελών του διοικητικού συμβουλίου, –με εξαίρεση τα δυο μέλη που όρισε πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-, θεωρώντας ότι επικεντρώνεται στην επίτευξη συμφωνίες με τους ομολογιούχους, σε βάρος της εμπορικής δραστηριότητας του πολύπαθου ομίλου. Η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, με πρόσωπα της αρεσκείας του, εκτιμά ότι θα συμβάλει στην ανάταξη της εμπορικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

    Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στις πρωτοβουλίες της διοίκησης και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την πρόταση του Δ. Κουτσολιούτσου, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστό περίπου 35% του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι στιγμής, πάντως από τον Άγιο Στέφανο, τα κεντρικά της Folli τηρείται σιγήν ιχθύος επί του θέματος.

    Ο πατριάρχης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ο οποίος φέρεται να οδήγησε στο απόλυτο χάος τον άλλοτε πανίσχυρο ελληνικό όμιλο δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αίσθηση με τις ενέργειες που αναλαμβάνει. Πριν από μερικούς μήνες έσκασε σαν βόμβα στην αγορά η είδηση ότι αξιώνει την καταβολή 40 εκατ. ευρώ από την εταιρεία για δάνεια που είχε χορηγήσει ο ίδιος σε θυγατρική του ομίλου στην Ασία κατά το παρελθόν. Χρήματα που πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπόρεσε να εντοπίσει η PwC, στο πλαίσιο κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων για το 2017.

    Παράγοντες της αγοράς πάντως σπεύδουν να σχολιάσουν πως η πρόταση του Δ. Κουτσολιούτσου αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, τονίζοντας πως δεν μπορεί ο άνθρωπος που φέρεται να ενορχήστρωσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες να ζητά να αλλάξει η διοίκηση που έχει αναλάβει την ευθύνη της διάσωσης.

    Να σημειωθεί πως ο ιδρυτής, βασικός μέτοχος και επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης της Folli Follie επιχειρεί να εμφανιστεί «αθώος του αίματος» για τη μεγάλη απάτη των Folli Follie, μεταθέτοντας την ευθύνη σε 20 φυσικά πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα να ραπορτάρουν κάθε φορά τα οικονομικά στοιχεία των θυγατρικών εταιρειών του αμαρτωλού ομίλου.



    ΣΧΟΛΙΑ